Opstelling

Meer foto's van: Wim Brouwers
Meer foto's van: Joop Kappert
Meer foto's van: Philip Cousin

Het is FC Lienden niet gelukt tegen het sterke Kozakken Boys voor een verrassing te zorgen. Halverwege hadden de gasten uit Werkendam een 0-2 voorsprong. In de tweede helft was de nr. twee van de ranglijst oppermachtig om uiteindelijk een eenvoudige 0-5 zege te boeken. Door deze 10e nederlaag na de winterstop is FC Lienden twee plaatsen op de ranglijst gedaald naar de 15e plek met ten opzichte van de concurrenten het slechtste doelsaldo. De plaatsen 15 en 16 houden in het spelen van nacompetitie voor klassebehoud.

FC Lienden begon tegen Kozakken Boys redelijk. De ploeg van Danny Buis had het initiatief en het meeste balbezit maar de thuisploeg met Jan Veldhuizen voor de tweede keer als trainer/coach op de bank bood aanvankelijk redelijk weerstand. Tot de 40e minuut bleef de stand in evenwicht mede omdat Kozakken Boys in aanvallend opzicht wat slordig was. FC Lienden, dat o.a. met Frank Wiafe en Jawad Bellahsan in de basis startte, deed haar best maar kon in aanvallend opzicht geen gevaar van betekenis stichten. De hoop om de rust met een 0-0 gelijke stand te halen vervloog in de 41e minuut toen verdediger Leon Bot tussen drie FC Lienden spelers vrij kon raak koppen. In de extra tijd van de eerste helft was het de naar FC Groningen vertrekkende Ahmad Mendes Moreira die met een beauty van een vrije bal voor de 0-2 ruststand zorgde.

De Liendense bedoelingen om in de tweede helft iets terug te doen en terug te komen in de wedstrijd gingen heel snel in rook op. Kozakken Boys topscorer Ahmed El Azzouti bracht na zwak verdedigen aan FC Lienden zijde met zijn 25e treffer van dit seizoen in de 47e minuut al de 0-3 op het scorebord. Voor de gasten uit Werkendam een bevrijdende treffer. De overwinning en drie punten waren veilig gesteld waardoor de druk op koploper Katwijk maximaal blijft na deze speelronde. Waarbij Katwijk nog wel punten moet verspelen wil Kozakken Boys kans maken op het kampioenschap van de tweede divisie. Met de 0-3 op het scorebord was de wedstrijd gespeeld. De gasten konden rustig freewheelen en werken aan het doelsaldo. Door treffers van rechterverdediger Jurien Gaan en een goed doelpunt van opnieuw Ahmed El Azzouti kon eenvoudig uitgelopen worden naar een 0-5 zege waarbij de score nog maar zo hoger had kunnen uitvallen.

FC Lienden, zonder de afwezige Aberrahim Loukili en geschorste Jordi Balk, liep achter de feiten aan en in aanvallend opzicht wist de Betuwse ploeg geen potten te breken. Kozakken Boys doelman Richard Arends behoefde nauwelijks in actie komen en kon vooral genieten van het fraaie weer op sportpark de Abdijhof. Voor de thuisclub was het in de tweede helft na de snelle 0-3 achterstand zaak om een ruime nederlaag met het oog op het al niet gunstige doelsaldo te voorkomen en om daarnaast geen averij (blessures, kaarten) op te lopen met het oog op de komende cruciale fase van de competitie. In dat opzicht was het wrang om te zien dat aanvoerder Leon Broekhof in de slotfase van de wedstrijd tegen een onnodige en gemakkelijk gegeven tweede gele kaart opliep. De verdediger moest hierdoor voortijdig het veld verlaten en zal komende zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent FC Lisse moeten missen. Want na deze forse 0-5 nederlaag tegen het wat de individuele kwaliteiten betreft beste team van de tweede divisie staat voor FC Lienden nu een cruciale uitwedstrijd in de Bollenstreek op het programma.

Op de ranglijst staat FC Lisse twee plaatsen boven FC Lienden met twee punten meer. Om de Liendense formatie komende zaterdag tegen FC Lisse van de nodige ondersteuning te voorzien is een gratis supportersbus geregeld. Dit is mogelijk gemaakt door mensen die FC Lienden na aan het hart hebben liggen.