Mannen, 1, 2e divisie A

12 mei 2018 14:30

Thom Winkel

Opstelling Lienden 1 (zon)

Na alle commotie van de afgelopen weken staat deze zaterdag Hans van de Haar voor de groep als Trainer/Coach. Deze wedstrijd heeft een extra lading aangezien beide ploegen elkaars directe concurrenten zijn in de strijd tegen deelname aan de play-offs voor degradatie. Het was een schitterende dag en de supporters waren dan ook in grote getalen naar sportpark Ter Specke gekomen in Lisse.

Direct na de aftrap krijgt FC Lisse een vrije trap op een gevaarlijke plaats voor het doel van FC Lienden. Gelukkig staat Jan Schimmel direct goed op te letten en kan hij het schot over tikken. In de 19de minuut is er dan een incident wat het verdere verloop van de wedstrijd zal bepalen. Frank Wiafe neemt een corner vanaf links en Jop van Steen kopt de bal richting de goal, op de lijn staat FC Lisse speler Afkir die de bal op de hand krijgt. Scheidsrechter Thom Winkel fluit voor een strafschop en geeft Afkir een rode kaart. FC Lisse moet dus verder met 10 man en voor FC Lienden staat Danny van den Meiracker achter de bal om de strafschop te nemen, deze faalt niet en schiet de bal keurig binnen, 0-1. In de 33ste minuut krijgt FC Lisse een vrije trap die genomen wordt door van Eeuwijk, die krult de bal prachtig over de muur heen, Jan Schimmel tikt de bal nog op de lat, maar de bal komt terug het veld in en dan is FC Lisse speler Justin Valk als eerste bij de bal en kan de 1-1 binnen schieten. Vlak voor rust komt FC Lienden dan weer op een voorsprong, Danny van den Meiracker geeft een prachtige steekbal op Loukili, Loukili lijkt buitenspel te staan maar de grensrechter houdt de vlag omlaag en dus laat scheidsrechter Thom Winkel doorspelen. Loukili komt 1 op 1 met keeper Haggerty en schuift vervolgens de 1-2 binnen.

Na rust blijft FC Lienden aanvallend voetbal tonen en ze komen dan ook al snel op een 1-3 voorsprong. Vanaf rechts geeft Jermo Wilsterman de bal voor richting de 2de paal waarbij Loukili de bal terug kan koppen voor de goal, FC Lisse speler van der Zwet verwerkt de bal niet goed en vervolgens komt de bal voor de voeten van Frank Wiafe, die twijfelt niet en schiet de 1-3 binnen. Ondanks dat FC Lisse met 10 man speelt toont het wel veerkracht. In de eerst volgende aanval van FC Lisse is er namelijk direct weer een doelpunt, de bal wordt diep gegeven door Koomen , vervolgens wordt de bal richting Buimer gekopt en die schiet richting de goal, Jan Schimmel kan in eerste instantie nog redding bieden maar vervolgens komt de bal voor de voeten van Adouch en die kan vrij eenvoudig binnen schieten 2-3. In de 77ste minuut komt FC Lienden dan toch op de bevrijdende 2-4 voorsprong, vanaf de linker kant van het veld geeft Danny van den Meiracker een mooie breedte pass richting Mo Bendadi, Mo Bendadi heeft wat geluk dat verdediger Enthoven weg glijd waardoor hij een vrije doortocht heeft richting het doel van FC Lisse, Mo Bendadi faalt niet en schiet de bal keurig in de lange hoek, 2-4.  FC Lisse had hierna niet meer de veerkracht om nog een keer terug te komen in het duel, FC Lienden werd na de 2-4 ook niet meer echt gevaarlijk en zo konden de ze belangrijke drie punten mee naar Lienden.

FC Lienden heeft vandaag belangrijke zaken gedaan in de strijd tegen het spelen van de play-offs voor degradatie het zal in de komende twee wedstrijden tegen Barendrecht en Achilles’29 nog wel wat punten moeten pakken om de play-offs te ontlopen. FC Lienden had vandaag wel wat geluk dat het al vroeg in de wedstrijd tegen 10 man kwam te spelen en dat de vlag bij randje buitenspel omlaag bleef in de 44ste minuut. Des al niet te min hebben we een FC Lienden gezien wat weer de wil had om te winnen, ze lieten aanvallend voetbal zien en der was weer strijd. Volgende week zaterdag speelt FC Lienden thuis tegen Barendrecht en de week er na is de laatste uit wedstrijd tegen Achilles’29.