19 mei 2018 18:00

Kevin Puts

Opstelling

Meer foto's: Joop Kappert

Nadat FC Lienden vorige week had gewonnen van FC Lisse kon het deze week goede zaken doen in de strijd tegen degradatie. Het moest dan wel punten pakken in het thuis duel tegen Barendrecht. Barendrecht is al lang veilig, maar ze kunnen nog de laatste periode winnen, waardoor ze een voordeel hebben in de voorronde van KNVB beker van volgend seizoen. Barendrecht zal zich dus niet zomaar gewonnen gaan geven.

FC Lienden begint de eerste 10 minuten sterk op sportpark de Abdijhof, FC Lienden zet de spelers van Barendrecht kort vast op hun eigen helft en Barendrecht komt daar door lastig aan voetballen toe. Het levert FC Lienden ook gelijk een kans op, na 7 minuten krijgt FC Lienden een vrije trap op een meter of twintig van het doel van Barendrecht en Mo Bendadi krult de bal prachtig richting het doel, maar helaas beland de bal op de lat. Na 11 minuten komt FC Lienden dan toch op een achterstand, na uitverdedigen van Kenny Elders komt Barendrecht uitblinker Joey Jongman aan de bal, hij zet een korte één twee op, doordat het verdedigende werk van de FC Lienden spelers er niet goed uitziet kan Joey Jongman tijdens zijn aanvallende actie aan de bal blijven en schiet hij de 0-1 binnen voor Barendrecht. FC Lienden zakt na dat tegen doelpunt weg en Barendrecht komt steeds beter in de wedstrijd en ze krijgen ook meer kansen, er gaat nog een bal voorlangs en later kan Jermo Wilstermans met een belangrijke sliding een tweede tegendoelpunt voorkomen. FC Lienden is na het tegen doelpunt niet meer bij machten om nog een kans te creëren en dus gaan we met een 0-1 achterstand rusten.

In de tweede helft zien we eigenlijk het zelfde spelbeeld, Barendrecht valt aan en FC Lienden loopt achter uit. Het levert ook al snel in de tweede helft het volgende tegendoelpunt op, vanuit een corner in de 51ste minuut staat Barendrecht speler Jeffrey Aarts vogelvrij bij de 2de paal om de 0-2 binnen te koppen. Twee minuten later is er een kleine kans voor FC Lienden, een vrije trap vanaf een meter of 30 voor het doel van Barendrecht wordt genomen door Danny van den Meiracker en hij schiet de bal kogel hard richting het doel van Barendracht, keeper Mark van Splunter kan maar ternauwernood redding bieden. Vervolgens is er nog een kans voor Jawad Bellahsan, uit een voorzet van Kenny Elders neemt hij de bal in eens op de schoen en weer moet keeper Mark van Splunter met een knappe reflex redding bieden. Barendrecht heeft wel het meeste veld overwicht en krijgt weer een kans via Joey Jongman, maar ook keeper Jan Schimmel staat goed op te letten en tikt de bal knap uit de hoek. In de slotfase komt Barendrecht dan nog op 0-3 via Daniel Esajas, Ali Khaldi trekt de bal vanaf rechts goed voor en in de zestien staat Daniel Esajas op de juiste plaats om de bal binnen te werken. Scheidsrechter Puts telt er in de tweede helft geen extra tijd bij en zo wordt de eindstand na 90 minuten voetballen 0-3.

Het was deze middag voor FC Lienden een teleurstellende middag, Barendrecht staat natuurlijk niet voor niets op de 4de plaats in de competitie en heeft een goede en solide ploeg. Helaas kreeg FC Lienden al vroeg een tegen treffer te verwerken waarna ze niet goed meer in de wedstrijd kwamen. Gelukkig verloren FC Lisse en TEC ook hun wedstrijd, waardoor volgende week een overwinning uit tegen Achilles’29 voldoende is voor nog een jaar Tweede Divisie in Lienden.