Accommodatie

Onbekend

Opstelling Lienden 1 (zon)

Meer foto's: Philip Cousin

Op een snik hete zaterdag was het de beurt aan FC Lienden om zich met een overwinning veilig te spelen in de tweede divisie. Daarvoor moest het uit naar Groesbeek om daar een overwinning veilig te stellen tegen Achilles’29. Achilles’29 is reeds gedegradeerd en dus werd er niet al te veel tegenstand verwacht in deze wedstrijd.

In de eerste helft laat FC Lienden eigenlijk niks zien, er zit totaal geen beleving in de ploeg en de wil om te winnen is eigenlijk ook niet terug te zien in het spel. Kürsad Sürmeli was voor FC Lienden wel dicht bij een doelpunt maar zijn inzet werd van de lijn gehaald, niet veel later komt Achilles’29 bijna op voorsprong, maar gelukkig voor FC Lienden beland de bal op de paal en blijft de stand op 0-0 staan. Verder gebeurt er niet veel in deze eerste helft. FC Lienden is niet daadkrachtig genoeg en Achilles’29 is simpelweg niet bij machten om kansen te creëren.

In de tweede helft zien we gelukkig een heel ander wedstrijd beeld. FC Lienden is feller en geeft meer druk naar voren, dit resulteert direct in een kans. Vanaf 20 meter is er een vrije trap die genomen wordt door Danny van den Meiracker, keeper Mareno Floris van de Achilles’29 kan de bal niet goed onder controle krijgen en moet de bal weer loslaten, daardoor komt Abderrahim Loukilli in de gelegenheid om de bal simpel binnen te werken, 0-1. FC Lienden speelt in de tweede helft beter dan in de eerste helft en het probeert Achilles’29 meer onder druk te zetten. FC Lienden komt in de 67ste minuut op 0-2 door een fout van Achilles’29. Declan Lambert van  Achilles’29 speelt de bal terug op keeper Mareno Floris die vervolgens verdediger Jesse Edge weer in speelt, Jesse Edge verslikt zich totaal in de bal en daarvan kan Jawad Bellahsan simpel profiteren, hij komt aan de bal en omspeelt vervolgens de keeper van Achilles’29 en kan zo de 0-2 binnen werken.  In slotfase komt FC Lienden dan nog op een 0-3 voorsprong, Vanaf links wordt er een corner genomen door Mo Bendadi, de bal wordt slecht weg gewerkt door Achilles’29 verdediger Medhi Naqqadi en komt vervolgens in de voeten van Jawad Bellahsan, die omspeelt twee verdedigers van Achilles’29 en kan de bal voorgeven op Abderrahim Loukili, die weet de bal simpel binnen te tikken, 0-3. Niet veel later fluit scheidsrechter Luca Cantineau voor het eindsignaal.

Het was voor FC Lienden niet de meest wonderschone overwinning deze middag, maar het was wel de belangrijkste overwinning van het hele seizoen. Doordat FC Lisse en TEC ook allebei hun wedstrijden wonnen bleek de overwinning van FC Lienden in Groesbeek goud waard, door deze overwinning laten ze de na-competitie op 1 punt na onder zich en speelt FC Lienden volgend jaar gewoon weer een seizoen in de Tweede Divisie.