Nagtegaal, M.J.

Opstelling

Foto's: Joop Kappert
Foto's: Philip Cousin

Het was woensdag avond 23 augustus een schitterend mooie zomeravond voor een voetbalwedstrijd op het nieuwe kunstgras van sportpark de Abdijhof. Op deze avond stond de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma, namelijk de wedstrijd in de 2e voorronde van de KNVB Beker tussen FC Lienden en HHC Hardenberg.

Het was HHC Hardenberg dat direct vanaf het begin het initiatief nam in de wedstrijd, HHC Hardenberg  was feller dan FC Lienden, en dat zorgde ook direct voor gevaar. In de 1e minuut was er namelijk al een grote kans voor HHC Hardenberg, gelukkig was FC Lienden keeper Jan Schimmel goed bij de les en kon hij met een goede reflex een goal vanaf dichtbij voorkomen.  Enkele minuten later was het weer keeper Jan Schimmel van FC Lienden die een dwarrel voorzet van HHC Hardenberg ternauwernood uit de hoek kon tikken.  FC Lienden zette daar in de in de eerste fase van de wedstrijd weinig tegen over, het middenveld werd vaak overgeslagen en er waren vaak lange ballen die onbereikbaar waren voor de aanvallende spelers van FC Lienden. In de 17e minuut van de eerste helft kreeg Danny van den Meiracker een redelijke kopkans op aangeven van Jawad Bellashan, hij kreeg echter niet genoeg kracht achter de bal en zijn poging ging dan ook net naast. HHC Hardenberg had tot de 25ste minuut het beste van het spel, daarna kreeg FC Lienden meer te vertellen in de wedstrijd en kwamen er ook een paar mooie acties. Jawad Bellahsan kwam in de 30ste minuut nog mooi door over links, maar helaas kon hij in de 16 geen medespeler bereiken.  In de 36ste minuut kwam er een vrije trap op zo’n 30meter van de goal van HHC Hardenberg, Mo Bendadi ging achter de bal staan, hij krulde de bal mooi voor en Emilio Samsey kopte de bal maar net over.   Op een paar kleine mogelijkheden van Danny van den Meiracker na, leverde de eerste helft weinig hoogte punten meer op.

In de tweede helft was het gelijk FC Lienden dat de dienst uit maakte. FC Lienden begon scherp en dat resulteerde in fraaie kansen. Zo had Jop van Steen in de 47ste minuut een mooi schot vanaf links wat maar net naast ging en kwam Jawad Bellahsan twee keer met een gevaarlijke actie in 48ste en 52ste minuut. In vergelijking met de eerste helft hield FC Lienden de bal veel beter in de ploeg, er werd op tijden mooi gecombineerd en er werd meer via die buitenkanten gespeeld, HHC Hardenberg kon in deze periode dan ook maar ternauwernood op de been blijven. In de 68ste minuut kwam de grootste kans van de wedstrijd voor FC Lienden, een prachtige corner van Mo Bendadi kwam op het hoofd van de goed vrijgelopen Danny van den Meiracker, hij kopte de bal goed laag en strak in, helaas had de keeper van HHC Hardenberg met een fraaie redding een antwoord op zijn kopbal. In de 82ste minuut werd Mo Bendadi gewisseld voor Nick Hak, vlak na deze wissel sloeg het noodlot voor FC Lienden toe. Één van de eerste goede aanvallen in de tweede helft van HHC Hardenberg zorgde er voor dat de bal hoog in de zestien van FC Lienden terecht kwam, de bal werd twijfelachtig verwerkt door de verdediging van FC Lienden, dit resulteerde in een kopbal die precies tussen de verdediging en de keeper in kwam,  Jan Schimmel kwam een fractie te laat uit zijn goal en raakte daardoor onbesuisd de aanvaller van HHC Hardenberg. De aanvaller van HHC Hardenberg kwam met een grote klap tegen de grond en de scheidsrechter kon maar één ding doen en dat was de bal op de stip leggen. HHC Hardenberg aanvaller Skhodran Metaj twijffelde niet en schoot de bal goed in rechter onderhoek.  FC Lienden zette in de laatste tien minuten nog vol druk op het doel van HHC Hardenberg, hier kwamen nog enkele kleine kansen uit voort voor Nick Hak en Danny van den Meiracker, maar tot doelpunten kwam het helaas niet meer.

Door deze uitslag is FC Lienden helaas uitgeschakeld voor het bekertoernooi om de KNVB Beker. We hebben deze avond een FC Lienden gezien wat zwak begon maar zich in de tweede helft goed herpakte, helaas kwamen ze de mokerslag van 84ste minuut niet meer te boven. Zeker gezien het spel van het begin van de tweede helft kunnen we aanstaande zaterdag vol vertrouwen beginnen aan de competitie in Tweede Divisie, dan speelt FC Lienden om 15:30 thuis tegen FC Lisse.