MZC '11 1

0 - 4

6 januari 2018 14:00

Foto's: Fotograaf MZC’11

De ploeg van Hans Kraaij jr. was afgelopen weekend te vinden in het Zeeuwse Renesse om daar een trainingskamp af te werken. Het was dan ook niet gek dat er in het zestien kilometer verderop gelegen Zierikzee een oefenwedstrijd werd gespeeld tegen het plaatselijke MZC’11. MZC’11 komt uit in de 2de klasse zaterdag en staat daar op een 9de plaats. MZC’11 was voor FC Lienden een mooie tegenstander om 2018 mee te beginnen en wellicht kon er gelijk wat zelfvertrouwen worden opgebouwd richting de eerst competitie wedstrijd van aankomende zaterdag 13 Januari tegen Achilles’29.

FC Lienden was eigenlijk de gehele wedstrijd heer een meester in Zierikzee en het krachtsverschil was duidelijk zichtbaar. De van De Dijk terug gekomen Abderrahim Loukili begon aan de kant van FC Lienden gelijk in de basis, hij zorgde gelijk voor aanvallende dreiging aan de kant van FC Lienden. FC Lienden zette kort druk op de verdediging van MZC’11 en dit leverde vaak snel balbezit op. Loukili stond aan de basis van de 0-1 van FC Lienden, vanaf de rechter kant gaf hij een knappe steekbal op de Jawad Bellahsan, Jawad Bellahsan stond randje buitenspel, maar de grensrecht hield de vlag omlaag waardoor Jawad Bellahsan vrij voor de keeper van MZC’11 kwam te staan en gemakkelijk kon binnen schieten. De druk van FC Lienden richting het doel van MZC’11 bleef aanhouden en het duurde dan ook niet lang of de 0-2 stond op het scorebord.  Vanaf rechts werd er een mooie combinatie opgezet tussen Nick Hak, Loukili en Frank Wiafe, waarbij Frank Wiafe als laatste aan de bal kwam en heel beheerst met buitenkant rechts de bal binnen de palen wist te schieten.  FC Lienden krijgt in het vervolg van de eerste helft nog een paar kleine kansen maar weet deze niet te benutten. De thuis spelende ploeg MZC’11 is eigenlijk bijna niet in het spel van de eerste helft voorgekomen en na 45 minuten blaast de scheidsrechter dan ook voor het rustsignaal.

In de tweede helft is er gelijk na de aftrap een aanvallende impuls van MZC’11 maar verder dan twintig meter tot het doel van FC Lienden komen ze niet. Het is FC Lienden dat het meeste balbezit heeft een ook het meest aanvallende spel laat zien. FC Lienden krijgt een vrije trap op zo’n 18 meter van het doel van MZC’11 en Jop van Steen schiet de bal met een fraaie krul maar net naast.  Inmiddels is Danny van den Meiracker na een paar weken blessure leed weer in het veld gekomen en hij legt aan de linker kant van het veld met de borst een bal klaar op Jop van Steen die vervolgens goed kan voorgeven waarna Serge de Vries knap raak kopt, 0-3. FC Lienden krijgt in de tweede helft ook nog een penalty, vanaf links maakt Nick Hak een mooie actie, hij wordt echter binnen de zestienmeter naar de grond gehaald door een speler van MZC’11 en de scheidsrechter fluit voor een penalty. Wie anders dan Danny van den Meiracker gaat achter de bal staan, maar deze keer mist hij. De keeper van MZC ’11 duikt de bal knap uit de linker hoek van het doel. Niet veel later moet FC Lienden keeper Simon van Beers toch nog in actie komen, vanaf de linker kant wordt de bal voorgegeven en de aanvaller van MZC’11 weet goed op goal te koppen, Simon van Beers moet volledig gestrekt naar de hoek en weet met zijn vingertoppen de bal naast te tikken. Vervolgens wordt het toch nog 0-4 voor FC Lienden, de spelers van FC Lienden voetballen met snel combinatie spel dwars door verdediging van MZC’11 heen, waarna de bal als laatste bij Nick Hak komt en die schiet met een fraaie schuiver de bal in de rechter onderhoek.  Niet veel later blaast de scheidsrechter voor het eindsignaal van de wedstrijd.

Het was deze zaterdag middag een gemakkelijke overwinning voor FC Lienden. FC Lienden kon makkelijk voetballen en mooie combinaties opzetten. De spelers hebben op deze manier mooi wat wedstrijd ritme op kunnen doen richting het begin van de competitie. Donderdag 11 Januari speelt FC Lienden thuis om 20:00 nog een oefenwedstrijd tegen WNC uit Waardenburg. WNC komt uit in de 1e klasse Zaterdag en staat daar op een 5de plaats. Aanstaande zaterdag is er dan de eerste competitie wedstrijd tegen Achilles’29. In verband met het faillissement van Achilles’29 is het nog uiterst onzeker of deze wedstrijd wel doorgaat. We raden u dan ook aan om onze website nauwlettend in de gaten te houden.