4 - 7

Lienden JO11-1

3e klasse 06

22 september 2018 11:00

Zaterdag de eerste competitie wedstrijd gespeeld met de JO11-1. Na 3 bekerwedstrijden die gewonnen zijn, een eerste krachtmeting in de 3e klasse tegen Driel JO11-3. Vooraf enige spanning want Driel had ook al hun bekerwedstrijden gewonnen.

De wedstrijdvoorbereiding was enigszins rommelig. Pas 5 minuten voor de aanvang kwamen de doelen eraan. Ook was er veel verwarring over de afmetingen van het veld. Rode of toch witte lijnen? Na de aftrap was het de bedoeling dat we al combinerend naar voren zouden gaan om te scoren. Echter we wachten iets te lang met afspelen (of was niemand aanspeelbaar?) en de tegenstander ontfutseld de bal en schiet van grote afstand onderkant lat binnen. Kleine domper. We voetballen daarna niet echt goed. We krijgen wel kansen, maar de tegenstander ook. Met enig geluk scoren we via Justin en Artur na minder goed verdedigen. Dus met de 1e mini break staan we met 2-1 voor. Kleine peptalk en we gaan ervoor. Even lijkt het de goede kant op te gaan, maar we krijgen ineens een goal tegen na slecht verdedigen. Daarna krijgen we nog 2 goals (intikkers) nadat we verdedigend niet opletten. Toch komen we terug in de wedstrijd door een goal van Nick na een mooie voorzet. 4-3 achter met de rust. Dat had ik me anders voorgesteld.

In de rust een echte peptalk en zowaar gaan ze voetballen. Driel wordt op eigen helft vastgezet. We krijgen kansen, maar weten niet te scoren. De laatste time-out en nu moet het gebeuren. Met Damien als laatste man gaan we op jacht. Driel heeft moeite om ons tempo bij te houden. De ene na de andere aanval krijgt Driel te verduren en Artur is de eerste die het doel vindt. Daarna scoort Damien eerst met een afstandsschot en daarna met de aanval van de dag. Thim neemt een vrije trap en Nick kopt terug op Damien. We krijgen dan al de felicitaties. De wedstrijd is gespeeld. Justin maakt uiteindelijk de 4-7.

De jongens hebben na een slecht begin laten zien wat ze kunnen tegen een goede tegenstander. Laten we hopen dat ze deze lijn kunnen vasthouden.