FC Lienden JO11-01 bindt ook DFS aan de zegekar en staat na 5 wedstrijden zonder puntverlies bovenaan

sv DFS JO11-1

1 - 12

Lienden JO11-1

3e klasse 06

3 november 2018 9:00

De vijfde competitiewedstrijd van dit seizoen moesten de jongens aantreden tegen DFS uit Opheusden. Ook “oude bekende”, aangezien er enkele weken geleden ook al een krachtmeting was met dit team, maar dan voor de KNVB-beker.

De eerste wedstrijd eindigde in een klinkende 13-2 overwinning, maar dat was destijds met mooi weer en een prachtige grasmat. Ook in Opheusden lag de grasmat er goed bij, maar door de vorst was het behoorlijk glad voor de jongens. De kou hielp ook niet echt en de warming-up werd dan ook benut om de wedstrijd goed aan te vangen.

Ondanks dat de shirts van Lienden en DFS erg op elkaar leken vond de scheidsrechter het helaas niet nodig om een van de 2 ploegen met hesjes te laten spelen. In het begin gaf dit nogal wat verwarring en moest men 2x kijken of er wel naar de juiste speler werd gepassd.

Brinkie brak echter de ban door een mooie aanval over links en een voorzet van Nick de keeper door de benen te passeren. Nog geen minuut later was het wederom Brinkie die nu Artur wist te vinden en de scoren na 5 minuten op 0-2 bracht. Na mooi samenspel van achteruit door Thim, Rick en Damien kon Nick bediend worden en die gaf met een loepzuivere pass Artur de gelegenheid om de 0-3 binnen te tikken. Hierna waren er nog enkele mooie acties van Daan Verkerk en Thim om de score op te vijzelen, maar gescoord werd er niet meer in het eerste “kwart”.

Na het rustmoment was het Joachim die uitblonk. Door enkele slordigheden (door onduidelijkheid van shirts) en een andere tactische opvatting van de tegenstander kwam DFS een aantal malen erg gevaarlijk door en was het Joachim die tot zeker 4x toe de bal van de lijn pareerde en als mooiste redding van de dag de bal zelfs na een schot van 20m uit de kruising wist te duiken. Groot applaus van de in grote getalen meegereisde supporters.

Toen de storm was gaan liggen wist Justin door te breken en Alex te vinden die zich geen moment bedacht en rustig in de verre hoek de 0-4 scoorde. Lienden kreeg hierdoor weer wat vertrouwen en ook ruimte om te voetballen en hiervan wist Artur binnen 2 minuten 2x gebruik te maken. Eerst verzilverde hij een mooie steekpass van Thim en later stiftte hij een op maat gegeven voorzet van Justin over de keeper en maakte de 0-6. Even later maakt Nick op aangeven van Artur de 0-7 en werd het spel wel wat slordiger.

Net voor rust was er nog een mooie aanval over 5 schijven die door Justin van een meter of 15 net via buitenkant paal naast werd geschoten.

De rust werd gebruikt om even wat op temperatuur te komen en na de rust brak de zon zelfs door en werd het wat aangenamer om te voetballen. Ook was het veld wat minder glad en dit kwam erg ten goede aan het spel.

Artur en Joachim hadden van positie gewisseld en DFS haalde alles uit de kast om te scoren. Er werd een snelle spits voorin geposteerd en die moest met met lange diepe ballen gaan bedienen. Dit had gelukkig slechts 1x succes tot gevolg, want binnen een minuut na de rust werd de 1-7 gescoord, maar Thim had dit gelukkig snel in de gaten en liep zich werkelijk een slag in de rondte om alle ballen weg te werken die er doorheen kwamen. Meer dan enkele rollertjes leverde dit derhalve gelukkig niet op.

Thim speelde hierna ook een grote rol in de bevrijdende goals die volgenden. Na een mooie inspeelpass op Justin kon deze op zijn beurt Nick bedienen en die zorgde voor de 1-8. Enkele minuten later een identieke situatie en weer was het via Thim en Justin, Nick die kon scoren. Net voor de rust maakte Thim zijn goede vorm ten gelde en scoorde van liefst 20m de bal in de bovenhoek en de 1-10. De scheids floot hierna direct voor het 2e rustmomen.

Het laatste kwart was een kwestie van door de verdediging van DFS proberen te voetballen. Aangezien zij dit naar behoren deden en er weinig geluk was in de afwerking werd er “slechts” 2x gescoord. Joachim wist een voorzet van Justin mooi af te ronden en Brinkie zorgde met zijn 2e van de dag voor een 1-12 eindstand.

Al met al weer een mooie overwinning van de jongens. Volgende week een uitwedstrijd tegen Uchta!