Arnhemse Boys Schuytgraaf JO11-4

3e klasse 06

13 oktober 2018 8:30

Angel Lera Cosio

De derde competitiewedstrijd van dit seizoen speelden onze mannen eindelijk een thuiswedstrijd. Aan de ranglijst te zien beloofde het een spannende pot te gaan worden. De wedstrijd tegen Arnhemse Boys was namelijk de wedstrijd tussen de nummer 1 en nummer 3 van dat moment.

Sander had de jongens echter wederom goed voorbereid het veld ingestuurd door positiespel te oefenen tijdens de training en dit wierp in het begin van de wedstrijd direct zijn vruchten af, want al na 4 minuten spelen stond het door 2 assists van Nick en goals door respectievelijk Artur en Justin al 2-0. Het was ook mooi om te zien hoe Damien en Thim zich regelmatig voetballend onder de druk vandaan speelden en de rust bewaarden om de ruimtes te benutten. Hierin is de hand van Sander en Charles duidelijk zichtbaar.

Toen de stofwolken waren opgetrokken van het flitsende begin, kwam de tegenstander wat beter in het spel en werd er een aantal keer goed werk verricht door de verdediging, die bestond uit Damien, Daan V. en Thim. Zij hielpen een goed en alert keepende Joachim wederom de nul te houden. Na een mooi afstandsschot van een speler van Arnhemse Boys, die Joachim super pakte, gaf hij direct de bal naar voren en stelde zo Justinin staat om net voor het 1e rustmoment de 3-0 te maken.

Er viel zichtbaar wat spanning van de wedstrijd af en na deze rust en enkele tactische aanwijzingen van Sander kwamen de jongens in het tweede kwart veel minder in de problemen en liepen we bij tijd en wijlen makkelijk door de verdediging heen, met als opvallende verschijning een onvermoeibare Brinkie die zich niet gek liet maken door zijn tegenstander en door zijn wilskracht menig keer als winnaar uit de bus kwam. Hij had daarom een belangrijk aandeel in het verdere scoreverloop. Als eerste stelde hij namelijk Artur in staat om een mooie assist te geven aan Justin, die de wedstrijd op slot gooide door koel de 4-0 te maken. Vervolgens legde hij de bal op Rick terug, die met een fantastisch afstandsschot de keeper tot het uiterste dwong. De keeper kreeg de bal niet onder controle en Justin was er als de kippen bij om de 5-0 binnen te tikken. Enkele minuten later promoveerde Justin een slim genomen corner, waarbij Brinkie de bal kort naar Daan Verkerk speelde en Daan zich geen moment bedacht en de bal mooi voorgaf, tot de 6-0.

Na de versnaperingen in de rust duurde het even voordat we de boel weer op orde hadden. Onze tegenstander had een andere tactiek gekozen waardoor Fc Lienden elkaar minder makkelijk vond als voor de rust. De 7-0 viel dan ook pas 1 minuut voor het 2e rustmoment na een mooie meervoudige overspeling (?) door Artur en Nick, die uiteindelijk beheerst werd afgerond door Artur. Direct vanaf de aftrap werd het zelfs nog 8-0 door een goeie goal van Nick.

De goed fluitende scheidsrechter van dienst had de wedstrijd goed onder controle. Hij floot voor het begin van het laatste kwart, welke vooral werd gekenmerkt door de mooie acties van Alex langs de zijlijn. Enkele malen speelde hij zijn man uit en kwam hij dreigend door. Hij stelde zo Daan Verkerk in staat om een assist te geven die door Nick werd verzilverd, en kwam daarna zelf tot scoren. Na een actie vanaf de andere zijkant, gaf Nick de bal voor op Alex, die controleerde de bal netjes en schoot de 10-0 in de verre hoek binnen. Nick zorgde hierna met een schot, welke eerst door de keeper met zijn buik werd gepareerd, voor de 11-0 eindstand.

Lienden JO11-1 nestelde zich hiermee steviger aan kop van de competitie en speelt volgende week een bekerwedstrijd tegen Oranje-Blauw uit Nijmege.