Sterk SVHA dient Lienden JO11-1 eerste nederlaag toe

SVHA JO11-1JM

3e klasse 06

17 november 2018 8:30

Jesper van Lavieren

Na 6 overwinningen op rij is Lienden JO11-1 tegen zijn eerste nederlaag opgelopen. Op eigen veld werd het tegen een fel voetballend SVHA het onderspit gedelfd en verdiend verloren van de nummer 4 van de competitie met 1-2.

Vanaf het begin van de wedstrijd is te zien dat SVHA wakkerder is dan Lienden, feller zijn en de wil tonen om te winnen. Alle duels worden vanaf het begin gewonnen door SVHA en Lienden komt niet toe aan het spelen van hun favoriete spelletje, het gebruik maken van de ruimte en het snelle spel naar voren. Bij haast elke pass die wordt gegeven zit een voet van de tegenstander tussen en het lukt maar niet om gevaarlijk te worden. Zo is het zelfs al na 5 minuten dat een mooie aanval van SVHA wordt afgerond en de 0-1 op het scorebord komt. Hoewel Lienden veruit het meeste balbezit heeft lukt het niet om ook een optisch veldoverwicht te krijgen en lopen de meeste aanvallen stuk op de sterke verdediging van de tegenstander, die erg snel in de omschakeling zijn en (gelukkig voor Lienden) ook veel kansen om zeep helpen.

Na de rust, waarin de jongens zoals gewoonlijk in de kleedkamer een versnapering hebben gekregen, bleef het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Lienden probeerde te voetballen, maar werd fysiek vaak in de weg gezeten door een nog steeds hard werkend SVHA. Niet dat onze jongens niet hard werkten vandaag, maar lukte maar steeds net niet, waardoor de eerste de beste kans van SVHA in de tweede helft ook direct de 0-2 opleverde.

Een enorme dreun zou je denken, maar het was bewonderenswaardig om te zien wat dit team, wat nog geen punt had verloren dit seizoen, nog probeerde te bereiken. Ze wilden zich natuurlijk nog niet gewonnen geven. Maar ook in het eerste gedeelte van de tweede helft, waarbij het balbezit zelfs nog iets werd opgeschroefd lukte het niet om te scoren. Een aantal mooie reddingen van de keeper van SVHA en onze keeper Joachim later werd gefloten voor het 2e rustmoment.

Sander en Charles proberen nog 1 keer om de jongens op te peppen en aan te geven dat alles nog mogelijk is en mooi om te zien was dat het geloof er nog steeds was en alles op alles werd gezet om nog iets te forceren. Na enkele mooie kansen die net over gingen, door de keeper werden gepareerd lukte het pas 5 minuten voor tijd om te scoren. Nick kwam vanaf de linkerkant vrij te staan en bedacht zich geen moment, en schoot via de tegenstander de 1-2 in de verre hoek.

Het werd dus nog even spannend en er werd nog een verdediger gewisseld voor een aanvaller om het gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar na enkele aanvallen en tegenstoten floot de prima fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een nederlaag waar niets op kan worden afgedongen, maar wel een goede leerschool om mee te nemen in de aankomen de wedstrijden.

Ondanks het verlies blijven onze jongens wel bovenaan staan en na volgende week een weekje rust te hebben staat SDOO op 1 December op het programma.