JO11-01 sleept overwinning tegen SKV JO11-02 uit het vuur

2 - 3

Lienden JO11-1

3e klasse 06

8 december 2018 10:00

Vandaag stond al weer het laatste duel van deze competitie op het programma. De uitwedstrijd tegen SKV JO11-02. Na twee nederlagen op rij, waarbij Lienden zeker de laatste wedstrijd niet op geluk kon worden betrapt, werd er weer eens gewonnen.

Echter ging het allerminst makkelijk. Door de afwezigheid van Justin werd het systeem iets omgegooid om een goed resultaat te halen. Dit pakte in het begin zeker niet helemaal goed uit, want de mannen waren wat onwennig en liepen elkaar regelmatig in de weg. Er kwamen nauwelijks mooie driehoekjes en daarmee aanvallen uit de hoge hoed waar we de laatste tijd zo veel complimenten over hadden gekregen en werden we nauwelijks gevaarlijk door het combinatiespel. Ook werd er gelukkig weinig weggegeven achterin en leek het in het eerste kwart op een 0-0 af te stevenen.

Tot het moment dat Nick een corner aangaf op de slim gepositioneerde Thim (ook credits aan de 2 supporters die dit goed zagen). Thim twijfelde geen moment met een schitterend afstandsschot liet hij de keeper kansloos en maakte de 0-1. Echter liet SKV het er niet bij zitten en scoorde direct vanaf de aftrap weer de 1-1 en konden we weer van voor af aan beginnen.

Na het eerste rustmoment was het wat droger geworden en kon men elkaar iets beter gevonden krijgen. Dit leverde wel wat meer kansen op, maar het duurde tot de laatste minuut voor rust alvorens Nick uit een corner de bal indribbelde en in de verre hoek de 1-2 wist binnen te schieten.

Direct rust, waarin Sander de mannen op het hart drukt dat we beter zijn en een klein beetje het slordige spel eruit moeten halen. Met een op rechtsvoor geposteerde Artur en Alex en Brinkie afwisselend in de spits werd het voetballend inderdaad een stuk sterker. Artur kwam diverse malen zijn man voorbij, maar door goed keeperswerk van de SKV-doelman bleef het bij 1-2. De verdediging met Daan Verkerk, Rick en een Thim had de zaakjes goed op orde en het wachten was eigenlijk op de 1-3.

Nick schoot de bal via buitenkant van de paal over de zijlijn, Brinkie en Alex vonden steeds de keeper op hun weg en Damien had de pech dat zijn schot op het laatste moment werd tegengehouden door een verdediger. Tot overmaat van ramp kwam, na dit spervuur van aanvallen, SKV er via een counter goed uit en scoorde zelfs bij hun eerste kans de 2-2. Joachim, die een uitstekende wedstrijd keepte, werd kansloos gelaten door een droge knal in de korte hoek.

Het 2e rustmoment, waarin Alex een pijnlijke blessure had en gewisseld moest worden werd nuttig gebruikt en de jongens kwamen met goede moed het veld weer in. Vanuit de rechterzijde stichtte Artur meermaals gevaar door zijn tegenstander keer op keer voorbij te lopen alsof die er niet stond. Met mooie voorzetten van hem leek wederom de voorsprong een kwestie van tijd, maar de goal viel maar niet.  Totdat Artur 8 minuten voor tijd een corner mocht nemen en de bal panklaar legde voor Nick die beheerst de bal in het doel kopte, 2-3. Nog enkele aanvallen en goede verdedigende acties later ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en was de overwinning verdiend.

Door de overwinning van SDOO is het hoogste haalbare een 2e plek. KNVB heeft echter gemeend om de laatste wedstrijd van Lienden te vervangen voor een bekerwedstrijd. Vreemd, want zo speelt het ene team in totaal 9 wedstrijden en een ander team weer 10 wedstrijden.

Maar al met al een leuke serie wedstrijden gezien met soms goed voetbal, soms erg goed voetbal en een wedstrijd waarin we onze meerdere moesten erkennen. Ten opzichte van het begin van het seizoen is het team erg gegroeid en kan mooie dingen laten zien.

Hopen dat volgende week tijdens de bekerwedstrijd tegen SVO’68 onze mannen weer hun beste beentje voor zetten.