Koploper Lienden JO11-01 walst over hekkensluiter Redichem JO11-01 heen

Redichem JO11-1

3e klasse 06

27 oktober 2018 8:30

Angel Lera Cosio

De 4e competitiewedstrijd van onze jongens was tegen het laag geklasseerde Redichem. Waar onze jongens na 3 wedstrijden nog zonder puntverlies waren, hadden onze tegenstanders nog geen punt weten te behalen.

Ondanks de vooraf makkelijk lijkende wedstrijd begonnen de mannen geconcentreerd aan de wedstrijd en zonder veel te verraden vooraf bleven ze dit gelukkig ook de gehele wedstrijd doen. Joachim was ziek dus keepte Artur in plaats van hem.

Met Charles als trainer vandaag en Sander die gelukkig wilde invallen als scheidsrechter voor de afwezige Angel was het na het eerste fluitsignaal na 3 balcontacten direct raak. De huisredacteur die de stand bijhoudt had nog niet aangegeven dat de wedstrijd begonnen was of Daan Verkerk schoot met zijn rechterbeen de bal schitterend in de kruising. Daar had zelfs de goeie keeper van Redichem (bleek later) geen antwoord op. Dit leek direct een voorbode op een grote overwinning, maar het duurde nog tot net voor de rust alvorens de 2-0 viel.

Brinkie was attent na een afvallende bal van een schot van Justin en scoorde beheerst. Ook scoorde Daan Verkerk nog zijn 2e goal na een mooie voorzet van Justin om zo de score op 3-0 te brengen en het 1e rustmoment in te gaan.

Onbewust hadden onze jongens vandaag het 3-4-3 systeem gehanteerd, want na dit rustmoment was Redichem klaar. Ze hebben geen kans meer gehad en na de eerste 3 goals in het 1e kwart, scoorden in het 2e kwart Nick, Damien, Thim en Brinkie liefst 4 goals en het 3e kwart werd er door Artur, na een mooi overstapje van Alex, Daan Verkerk (voor zijn 3e en 4e goal) na 3 goals  de 10-0 op het bord getoverd.

Het 4e en laatste kwart was net zoals de vorige wedstrijden de beste van allen. Hier werd weer mooi overgespeeld en onder luid applaus van diverse toeschouwers van andere teams kwam het beste van onze jongens naar boven. In dit kwart werd het net maar liefst 7x gevonden en dit gebeurde met mooi voetbal.

De 11-0 kwam op naam van Thim na een prachtige pass van Rick, Brinkie zorgde voor de 12e, Artur was na de mooie steekpass van Thim en de aansluitende voorzet van Nick goed voor de 13e treffer en Nick scoorde binnen 1 minuut hierna de 14e. Alsof het nog niet genoeg was gaf de scheidsrechter FC Lienden nog een penalty na een overtreding van de keeper van Redichem. Artur nam de penalty zelf en besliste de wedstrijd hiermee 15-0. Redichem was nu kapot gespeeld en Thim, na mooie voorzet Artur en Damien na mooie voorzet Nick zorgden voor de 17-0 eindstand.

Hoewel vaak gezegd wordt dat wedstrijden geflatteerde uitslagen hebben, was dit nu niet het geval. Leuke wedstrijd zonder al te veel tegenstand, maar wel goed voor het moraal. Ondanks het relatief gemakkelijk ging was dit uiteraard wel een teamprestatie van jewelste.

Volgende week de uitwedstrijd tegen DFS.