6 oktober 2018 10:30

De tweede competitiewedstrijd van dit seizoen moesten de jongens aantreden tegen SCP uit Puiflijk.

Een “oude bekende”, aangezien er enkele weken geleden ook al een krachtmeting was met dit team,

maar dan voor de KNVB-beker.

Ondanks dat de eerste wedstrijd in een klinkende 10-2 overwinning eindigde was trainer Sander erg op zijn

hoede voor eventuele gemakzucht en hamerde erop dat er geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen diende te worden.

Dit gebeurde gelukkig ook en door een aantal sublieme acties van Thim stond het na 11 minuten in het eerste kwart al 0-3. Na twee fantastische assists, die even mooi werden afgerond door respectievelijk Artur en Justin, zorgde Thim zelf voor de 0-3 door een mooie voorzet van Justin fraai af te ronden. SCP liet het er niet bij zitten, kwam een aantal keer goed door, maar door goed optreden van Joachim werd de “0” gehouden.

Na het eerste rustmoment werd er ook 3x gescoord. Justin en Nick scoorden beiden 1x en na een mooi genomen corner kwam SCP dan toch aan een doelpunt en terug tot 1-5, dit was ook direct de ruststand.

Na de reguliere rustperiode was het nog weer even zoeken voor sommigen en werd er redelijk slordig gespeeld, maar na enkele bevliegingen van Daan Verkerk die met 2 mooie assists zowel Alex als Damien in staat stelde om te scoren werd het 2e rustmoment bereikt met een 1-7 stand.

Het laatste kwart was net als vorige wedstrijd voetballend gezien het beste qua voetbal. Brinkie scoorde na een ouderwetse scrimmage al snel de 1-8 en onder enorme druk van onze jongens werden er nogal wat kansen afgedwongen. Jammer dat dit niet in de score zichtbaar was. Door goed keeperswerk van de keeper van SCP bleef het lang 1-8. Uiteindelijk besloot Justin na een mooie assist van Alex de score en eindigde de wedstrijd in een verdiende 1-9.

Met speciale dank voor de vrouwelijke scheidsrechter die zowel goed floot als ook zeer verzorgend optrad. Met recht een applaus verdiend.