Oranje Blauw JO11-2

Groep 3 SR2

20 oktober 2018 8:30

Dani van Dee

Vandaag stond de eerste ronde van de knock-out fase voor de KNVB-beker op het programma. Onze jongens speelden tegen Oranje-Blauw uit Nijmegen, een geduchte tegenstander, aangezien zij net als de JO11-1 van ons alle voorronde-wedstrijden hadden gewonnen. Het beloofde dus ook geen “makkie” te worden net als vorige week en dat hadden Sander en Charles de mannen vooraf goed tussen de oren gebracht.

Men begon behoorlijk scherp aan de wedstrijd en Brinkie op rechts en Nick op links kapten hun directe tegenstander een aantal keer netjes uit en het ontbeerde de spitsen Justin en Artur een beetje aan geluk dat er steeds net voorlangs werd geschoten, tegen de uitstekende keeper van Oranje-Blauw op werd gemikt, danwel door net iets te onrustig (lees iets te graag willen) te handelen het doel gemist werd. Ook de tegenstander combineerde met mooi spel naar het doel van Joachim en kwam een aantal malen gevaarlijk door.

Zo was het dat er in de eerste 10 minuten niet gescoord werd, maar daarna ging het opeens hard. Oranje-Blauw kwam na een mooie inspeelpass en een idem dito breedtepass met rustige afwerking in de hoek op de 0-1. Het mooie was dat er enkele jongens van ons tegen elkaar riepen “ Kom op jongens, nu wij!!”. En dit resulteerde direct na de openingsgoal in 2 identieke aanvallen over links waarbij Thim Nick fraai bediende en die op zijn beurt beide keren Artur wist te vinden en het binnen 2 minuten weer 2-1 stond. Een knap staaltje veerkracht. Net toen men al met het hoofd bij het 1e rustmoment was viel er een voorzet op fantastische wijze binnen en stond het 2-2. Al met al een stand waar beide ploegen mee konden leven, gezien het spelbeeld.

Het tweede kwart was ronduit slordig te noemen van beide kanten. Oranje-Blauw loerde op de counters met hun snelle voorspelers en Lienden kon niet echt een vuist  maken en stuitte wederom op de voortreffelijke keeper. Maar ook hier viel er nog een doelpunt bij het scheiden van de markt. Na een mooie breedtepass van Damien op Thim, die even opkeek en op sublieme wijze Artur aanspeelde, zorgde Artur voor zijn en Liendens 3e doelpunt. Ook na deze goal werd er niet meer afgetrapt. Mooi moment om op voorsprong te komen zeg maar.

De rust werd gehanteerd door Sander om nog even de puntjes op de i te zetten en iedereen weer duidelijk te maken dat er niet verloren hoefde te worden vandaag. Alsof het zo moest zijn was deze helft ook weer erg spannend en waren Rick en Joachim enkele keren reddend aanwezig om de gelijkmaker te voorkomen. Oranje-Blauw ging alles of niets spelen en dit zorgde voor enkele hachelijke momenten voor de goal van de uitstekend keepende Joachim en omdat ook onze jongens net iets te onzorgvuldig omsprongen met de kansen bleef het erg spannend. Tot, u raadt het reeds, de laatste seconde van het 3e kwart dhr. Daan Verkerk het welletjes vond en eigenhandig na een mooie solo de 4-2 binnen prikte! Het leek erop dat er iets knakte bij de tegenstanders door deze treffer.

In het 4e en laatste kwart, wat uit ervaring van de laatste tijd vaak het beste spel van Lienden oplevert, werden de ruimtes eindelijk weer optimaal benut. Nick zocht vanaf de aftrap direct de diepte en kreeg na een prachtige steekpass van de Damien wat ruimte, bedacht zich geen moment en zorgde binnen 10 seconden voor de 5-2. Al was het voor het publiek niet geheel duidelijk of de bal op de paal kwam op uit de hoek caramboleerde.

Alex voelde zich daarna als een vis in het water op de rechterzijde en kwam een aantal keer mooi in duel met zijn directe tegenstander welke hij meerdere malen zijn hielen liet zien. Hij had echter een paar keer pech dat de keeper zijn inzetten pareerde. Bij de 6-2 hadden Alex en Rick ook een mooi aandeel. Door goed doorzetten van beide spelers stelden Ze Damien in staat om weer een subtiele pass aan Thim te geven die de bal bekeken in de verre hoek legde.

Met nog 3 minuten te gaan had de score nog ver boven de 10 uit kunnen komen, want onze mannen liepen als een mes door de warme boter door de defensie, en Oranje –Blauw mocht van geluk spreken dat alleen Artur, die zijn 4e van de dag liet noteren en ook nog een assist gaf op Damien die voor de 8-2 zorgde scoorden. Nick scoorde voor de vorm nog even in de laatste minuut de 9-2.  Een stand die op een of andere manier wel recht doet aan de wedstrijd, maar anderzijds had het ook zomaar een andere wedstrijd kunnen worden wanneer de slordigheden hadden geleid tot tegendoelpunten (maar Joachim gelukkig onpasseerbaar bleek).

Al met al bekeren onze jongens verder. Klasse prestatie mannen!