FC Lienden JO11-01 op tweede plaats na 3e zege op rij!

Artur Parzek (schot)
Damien Schuijl (intikker)

2e klasse 02

23 maart 2019 10:00

Vandaag moeten onze jongens het opnemen tegen SV Otterlo JO11-01. Deze ploeg had de 3 gespeelde wedstrijden allemaal verloren, maar dat was niet af te zien aan het spel.

Dat het niveauverschil in de 2e klasse klein is blijkt wel uit het feit dat de tegenstander van vandaag zonder punten onderaan staat, maar voetballend in het begin zeker niet de mindere was tegen onze jongens. Al snel werd Lienden vastgezet en speelde Otterlo zich met mooi combinatievoetbal en snelle jongens voor in richting de goal. Gelukkig voor ons werden de acties net iets te ver doorgevoerd of te snel geschoten, waardoor er van echte dreiging geen sprake was. Lienden was echter wel gewaarschuwd en werden ook gemaand door de trainers om zelf te blijven voetballen en niet de lange bal te gebruiken.

Zodoende kwamen we steeds beter in het spel en kregen we ook wat kansen. In de 12e minuut was het raak! Na een mooie aanval, door Justin opgezet richting Artur die de bal weer prachtig in de voeten van Justin kaatste schoot Justin prachtig de bal in de verre hoek! Net voor rust maakte Justin er zelfs nog 0-2 van door een afvallende bal hoog in het doel, over de keeper heen te schieten. Direct floot de scheidsrechter hierna voor de rust!

Ook nu kwam Otterlo weer fel terug het veld in en kwam verdiend op 1-2. Lienden leek wat aangeslagen en Otterlo kreeg kansen. Maar zoals de laatste tijd vaker het geval, toonde Joachim zijn goede vorm weer en hield zijn ploeg op de been. Rens en Rick speelden samen met Damien en Daan een puike wedstrijd achterin en maakten ook menig aanval onschadelijk!

In de 25e minuut kreeg Lienden een vrije trap op een meter of 20 van de goal na een grove tackle op Brinkie. Rick positioneerde zich achter de bal en school de goal van die afstand prachtig over de keeper heen in de kruising. Even was er onduidelijkheid of de goal wel mocht tellen, maar toen onze razende reporter de spelregels er op na had geslagen, bleek dit te mogen en was het 1-3. De tegenstander was hierdoor van slag en bleef wat hangen in de hun ogen oneerlijke goal. Dit resulteerde gelukkig in weinig kansen en na een schot van Nick, welke net voorlangs het doel ging was de rust daar!.

In de tweede helft was het spel erg leuk om te kijken. Er werd goed gevoetbald van beide kanten, maar aangezien de beide verdedigingen de boel onder controle hadden kwam het niet tot echte kansen en bleef het in de 3e kwart 1-3.

Het laatste kwartier brak nu aan en dit is traditiegetrouw ook vaak de beste kwart van onze jongens. Zo ook deze keer weer. Alex had het naar zijn zin op rechts en won menig duel, echter werden zijn passes net niet op juiste waarde geschat en Artur en Brinkie kregen de bal niet in het net. De tegenstander kwam er nu nog sporadisch uit en het wachten was op de “bevrijdende” 4e treffer.

Wie anders dan Artur scoorde in de 55e minuut deze treffer. Na een mooi opgezette aanval over links, vond Brinkie Damien in het midden. Artur zag de ruimte en zocht de diepte. Damien gaf een prachtige steekbal en Artur maakt koelbloedig af. De wedstrijd was gespeeld. Zeker toen direcht na de aftrap Damien zijn goede spel bekroonde met een goal en de 1-5 binnenschoot vanuit de rebound.  Dat een voorzet van de tegenstander nog ongelukkig achter de eigen keeper werd gewerkt maakt niet meer uit, want direct na de 2-5 floot de scheids af.

Lienden JO11-01 staat daardoor op een prachtige 2e plaats! Volgende wedstrijd neemt men het op tegen de nummer 1!

Volgende week is het eerst de kwartfinale van de beker!