Fel spelend JO11-01 de sterkste in boeiend voetbalgevecht!

FC Jeugd JO11-1

2e klasse 02

16 februari 2019 8:30

Angel Lera Cosio

Een sterk spelend Lienden JO11-01 heeft 3 punten overgehouden aan de eerste thuiswedstrijd in de 2e klasse. FC Jeugd werd met goed samenspel met 5-2 huiswaarts gestuurd.

Al direct na de aftrap werd duidelijk dat de jongens de zeperd van vorige week tegen DTS van zich af wilden spelen. Binnen 4 minuten was de keeper van FC Jeugd al 3x getest, maar wist zich uitstekend staande te houden, en zelfs bij een enorme scrimmage kwam hij als sterkste uit de bus. Gelukkig bleven onze jongens verzorgd voetbal spelen en het was uiteindelijk Nick die de ban brak. In de 6e minuut liep hij mooi op links door en schoot de bal bekeken in de verre hoek, buiten bereik van de keeper. 1-0.

Een stand waar niks op af te dingen viel op dat moment. Nu kwam FC Jeugd er ook wel wat vaker uit waardoor de ruimtes om te voetballen iets groter werden en het attractiever werd om te kijken. Joachim had een prachtige redding op een counter van de tegenstander en voorkwam daarmee de gelijkmaker. Met een snelle voortzetting bracht hij Nick weer in stelling en die liep razendsnel naar voor en kon net Artur niet bereiken die in kansrijke positie stond. Een goede verdedigende actie leverde echter wel een corner op.

De door Justin genomen hoekschop werd ternauwernood uit de goal gewerkt en kwam weer bij Justin terecht. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal voor de tweede maal voor de goal. Nu stond Artur daar en kopte de 2-0 prachtig in de hoek! Loon naar werken! Net nu het leek dat de tegenstander de moed wilde opgeven kwamen ze echter door een mooie goal op 2-1. Het was ook direct het eerste rustmoment.

In het tweede kwart waren beide teams iets meer aan elkaar gewaagd en waren er maar zeer weinig kansen. De laagstaande zon zorgde af en toe ook voor gekke taferelen. En een enkele maal leek het wel of de F-jes bezig waren, zo werd er op een kluitje gespeeld. Allemaal redelijk begrijpelijk door het veld, en de zon, maar tot echte kansen kwam het dus niet. Tot hét moment net voor de rust. Na een mooie interceptie van Rens achterin, die Rick aanspeelde in de opbouw en waarna via Damien Nick werd gevonden kwam de soepele aanval uiteindelijk bij Alex in de voeten. Tot dan al een prachtige aanval, maar het werd nog mooier! Alex liep alleen op de snel uitkomende keeper af, bleef kalm en scoorde beheerst met een fenomenale lob in de verre hoek. Een werkelijk schitterende 3-1 die ook bij de supporters van de tegenpartij de handen op elkaar kreeg! Ook de scheidsrechter, die goed floot in deze bikkelharde wedstrijd, snapte het en floot direct voor de rust, zodat dit doelpunt nog uitgebreid gevierd kon worden.

Na de rust werd het spel weer iets verzorgder van beide kanten en zorgden de beide Danen voor spektakel. Eerst was het Verkerk die een aantal prachtige aanvallen van FC Jeugd, die hun tweede jeugd leken te hebben gevonden, onschadelijk maakte en zo de voorsprong behield voor Lienden. Vervolgens trok Brinkie de aandacht na zich toe door na een flinke charge van de tegenstander eerst bijna een blauw oog opliep, maar daarna enkele malen lekker fel de duels inging en zich niet de kaas van het brood liet eten door zijn directe tegenstander, die een kop groter was. Hij liep over het hele veld om duels uit te vechten en deze overwinnaarsmentaliteit sloeg weer over op de rest van het team. Waar vorig seizoen nog enkele malen op felheid in de duels werd verloren, kwam er nu een soort onoverwinnelijkheid over de ploeg.

Dit leidde uiteindelijk wederom tot een prachtige treffer. Damien stuurde Nick de diepte in op links en die zag Artur vrij voor de goal en die scoorde beheerst de 4-1. Dit gezegd hebbende, kwam er uit een vrije trap voor Lienden, na een misverstand achterin, de tegenstander wel op 4-2. Tegen de verhouding, maar het gaf hen wel weer nieuwe moed en gelukkig was het snel na deze goals weer even rust!

Na een laatste toespraak van Sander en Charles moesten onze mannen het nog een kwartier volhouden. De eerste minuut na de rust pakte Justin op een slimme manier de bal af en kon zo maar richting de goal lopen. Justin kennende is dat een zekerheidje en ook dit maal bleef hij rustig en schoot beheerst de 5-2 binnen. De tegenstander was redelijk stuk gespeeld en aangezien ook FC Lienden het welletjes vond, kwamen er verder weinig kansen en floot Angel voor het einde.

Een verdiende overwinning voor onze jongens en op naar de bekerwedstrijd in Maart!