FC Lienden JO11-01 boekt een goede overwinning in de competitie én is ook door naar kwartfinale KNVB-beker.

Lienden JO11-1

2 - 1

Bennekom JO11-2

2e klasse 02

16 maart 2019 10:00

Lienden JO11-01 heeft deze week goede zaken gedaan! Na eerst in de beker te hebben afgerekend met SVO’68 uit Ooij, werd zaterdag Bennekom verslagen.

Bekerwedstrijd al bijna 3 maanden uitgesteld

De bekerwedstrijd die donderdag 7 Maart werd gespeeld stond origineel gepland in December 2018. Door diverse oorzaken (sneeuw, vakantie en storm) werd deze achtste finale steeds uitgesteld. Maar eindelijk was het dus zover.

Onder leiding van scheidsrechter Geri vd Brink werd om 19uur afgetrapt. Lienden wilde laten zien dat er niet met hen te sollen viel en zetten vanaf het begin direct vol druk. Enkele mooie kansen werden om zeep geholpen en gered door een uitstekende keeper van SVO. In de 5e minuut was het wel raak! Nick ontsnapte op links na een goeie pass van Rens en gaf de bal perfect voor precies op het hoofd van Damien die de bal schitterend in de hoek kopte. Enkele aanvallen volgden, maar leverden niet echt veel kansen op, 1-0 was ook de terechte ruststand.

In het tweede kwart waren de rollen omgedraaid, door enkele omzettingen en wissels speelde SVO opeens veel beter en ook zij creëerden nu kans op kans. Dit resulteerde in de 25e minuut tot de gelijkmaker, wat nog lang duurde gezien het spelbeeld. Na de gelijkmaker werd de druk wat minder en golfde het spel op en neer naar de rust. Gescoord werd er niet meer en dit resulteerde in een 1-1 ruststand.

In de tweede helft stak de wind op en had Lienden de wind achter, wat een stuk lekkerder voetbalde. De keeper van de tegenstander trapte echter behoorlijk hard en scheen weinig last te hebben van de wind. Zo leek het lange tijd af te stevenen op een gelijkspel en penalty’s, maar Justin dacht daar anders over. Binnen 2 minuten scoorde hij maar liefst 3 keer!

Na een scrimmage kreeg hij de bal voor zijn voeten, twijfelde niet en gedragen door de wind vloog de bal van zo’n 15meter over de uitstekende keeper het doel in! Prachtige en bevrijdende treffer. Want direct na de aftrap pikte Artur de bal op en ging recht op de keeper af, die pareerde echter zijn schot, maar recht in de voeten van Justin en die twijfelde niet en schoot de bal in de hoek. En alsof het niet genoeg was voltooide hij de snelste hattrick in de geschiedenis van FC Lienden (??) door een knappe pass van achteruit aan te nemen en weer koelbloedig de keeper te passeren. 4-1!

Na het 2e rustmoment waarin de keeper van de tegenstander werd gewisseld kwam de overwinning niet meer in gevaar en bekeren onze jongens terecht verder. Op 30 Maart mag men het nu opnemen in de kwartfinale tegen Eendracht!

Lienden op tandvlees naar mooie overwinning op Bennekom JO11-02

Na het mooie bekersucces moest men zaterdag weer aan de bak in de 2e klasse. Vandaag was het Bennekom, de nummer 2 van de competitie. Het begin van het eerste kwart was Lienden heer en meester. Met snel en verzorgd combinatiespel werd het Bennekom erg lastig gemaakt.

Na enkele hachelijk situaties voor de goal was het in de 5e minuut Artur die Nick vrij zag staan. Nick twijfelde geen moment en poeierde de bal door de handen van de keeper in de goal. De verdiende 1-0!

Na enkele mooie aanvallen en acties waarbij steeds de keeper een grote sta-in-de-weg bleek doofde het vuur een beetje en kwam Bennekom steeds beter in hun spel. Ze lieten ook zien dat ze erg goed kunnen voetballen, want ze begonnen elkaar makkelijk te vinden! Onze jongens waren een beetje verbijsterd en zagen de bal tegen de lat en paal van het doel van Joachim komen, waardoor het nog 1-0 bleef.

In het tweede kwart was het wederom hetzelfde spelbeeld. Lienden speelde de lange bal en Bennekom kwam er combinerend steeds goed uit. Zij hadden echter de pech dat Joachim haast onpasseerbaar was. De ene na de andere mogelijkheid maakte hij onschadelijk en Bennekom leek er een beetje moedeloos van te worden. Tot in de allerlaatste seconde van de eerste helft er een klein communicatiefoutje was achterin en de bal omhoog de doelmond in werd gekopt door de verdediging van Lienden. Joachim kon niet meer bij de bal en spits van Bennekom bleef rustig en kopte de bal in de goal. Direct werd er voor de rust gefloten. 1-1.

Na de rust werden er op de linkerzijde wat omzettingen gedaan en dat kwam het spel wat meer ten goede. Lienden kreeg weer iets meer grip en kwam er een aantal malen gevaarlijk uit. Echter hadden onze jongens weer het geluk dat de tegenstander het vizier niet scherp hadden. Als Joachim dan al in geslagen positie leek, was het Bennekom dat de bal er niet in kreeg.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Daar had Lienden gezien het spelbeeld wel vrede mee gehad. Het liep echter anders. Na een schot van Justin met rechts die prachtig werd gered door de keeper kwam de bal terug het veld in, precies weer bij Justin die nogmaals kon uithalen. Nu vond hij echter een verdediger op zijn weg, waarna de bal caramboleerde naar de linkervoet van Justin en met een reflex schoot hij de bal langs de keeper in de hoek. 2-1.

Na enkele spannende minuten, waarbij de verdediging onder leiding van Rick stand hield en Joachim zijn goal schoon, floot de scheids voor het einde. Lienden staat door deze overwinning op een knappe 2e plaats en speelt volgende week uit tegen sv Otterlo!