Lienden JO11-01 nipt onderuit tegen efficiënt DTS

5 - 4

Lienden JO11-1

2e klasse 02

9 februari 2019 9:45

Lienden JO11-01 begon vandaag met een behoorlijk gewijzigd elftal aan de eerste wedstrijd in de tweede klasse.

Thim kreeg de mogelijkheid om in de winterstop naar Hoofdklasser BZS uit Beusichem te verhuizen en daar zijn geluk te beproeven, iets wat hem natuurlijk van harte gegund is, maar uiteraard wel een aderlating voor dit elftal. Hiervoor is Rens Verhage in de plaats gekomen. Tevens was Justin, onze topspits vandaag ziek, waardoor er behoorlijk wat gepuzzeld moest worden door Sander en Charles om een opstelling te maken die 2e-klas waardig zou blijken.

Onder barre omstandigheden, windkracht 6 a 7, waar beide teams last van hadden, werd er afgefloten door de goed fluitende scheids. De eerste de beste mogelijkheid die DTS kreeg was direct raak en het stond binnen de minuut 1-0. Een mooie verwelkoming op een niveautje hoger.

Echter lieten onze jongens zich niet imponeren en door zelf ook wat fysieker en sneller in de balomgang te worden werd er zeker mooi voetbal op de mat gelegd. Na enkele kansen op de gelijkmaker maar net gemist te hebben, kwam Damien vanaf het middenveld aan de bal en na een prachtige solo, waarbij hij 5 man het nakijken gaf, scoorde hij beheerst in de hoek de 1-1. Lienden was voetballend zeker niet de mindere, maar DTS kwam er een aantal malen sterk uit via de counter en testte de uitstekend keepende Joachim regelmatig. Dit leidde toch wel tot wat voorzichtigheid en onzekere situaties op het veld.

Enkele minuten na de 1-1 was het echter Damien die de bal mooi kreeg aangespeeld door Rens en op zijn beurt speelde Damien een prachtige dieptepass bij Nick in de voeten. Nick bleef kalm en scoorde mooi de 1-2. DTS leek in deze fase al rijk voor een groot aantal tegendoelpunten, maar het vizier stond helaas niet geheel op scherp en het bleef 1-2 tot aan het 1e rustmoment.

Hierin bleek DTS een tactische verandering te hebben gedaan, want zij kwamen behoorlijk fel uit de startblokken en zette onze verdediging regelmatig onder druk.
Hierdoor werd de bal vaak onnodig verspeeld en het leek een kwestie van tijd voor de gelijkmaker zou vallen. De gelijkmaker viel, maar dit kwam eigenlijk voort uit een zeer grote kans van Lienden waarbij ze met 3 tegen 1 op het doel afgingen, maar besluiteloos bleken en helaas niet tot scoren kwamen. De keeper van DTS speelde de bal snel naar de snelle linksbuiten en die wist wel raad met de geboden kans en liet Joachim met een goed schot kansloos en scoorde de 2-2. Lienden was behoorlijk van slag en kwam er maar niet meer uit. Lange ballen naar voren werden door DTS opgepikt en Lienden kwam niet onder de druk vandaan. 2 minuten voor de rust was het dan ook logisch dat de 3-2 werd gemaakt.

De rust werd gebruikt om even aan te geven dat we zeker niet de minderen waren, maar door het onverzorgde spel we wel steeds achter de feiten aanliepen. In het derde kwart waren er weinig noemenswaardige acties van de kant van Lienden, behalve dat Joachim uitblonk in de reddingen. Hij kon echter niet voorkomen dat DTS op 4-2 kwam na een sterke actie van hun middenvelder, die de spits bediende.

In het 2e rustmoment wilden Sander en Charles nog eenmaal iets forceren door vol druk op de bal te geven, maar door een inschattingsfoutje na een windvlaag werd het kort na de hervatting 5-2. De wedstrijd leek gespeeld. In een uiterste krachtinspanning, waarbij iedereen vol voor de bal ging was het echter Artur die binnen 1 minuut twee keer het net vond. Eerst na een prachtig schot van Rick, die de keeper pareerde voor de voeten van Artur en direct na de aftrap met een mooie actie van Artur zelf de aansluitingstreffer binnenschoot.

Het moesten nog 8 spannende minuten worden (het werden er 6) en er kwamen nog volop kansen aan beide zijden. Een corner werd bijna in eigen doel gekopt, maar een fantastische redding van de keeper van DTS voorkwam de gelijkmaker. Aangezien ook DTS nog wat kansen miste bleef het 5-4 en dit is een uitslag die uiteindelijk wel recht doet aan het veldspel.

Een goede leerschool voor onze mannen. Volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag thuis tegen FC Jeugd.