Goede “Generale” voor halve finale beker FC Lienden JO11-01

0 - 5

Lienden JO11-1

2e klasse 02

13 april 2019 8:30

FC Lienden JO11-01 heeft afgelopen zaterdag tegen directe concurrent BlauwGeel uit Ede een goede generale repetitie gekend voor de bekerontmoeting van zaterdag a.s. tegen SJO Rijnland uit Tolkamer.

FC Lienden begon sterk aan de wedstrijd, zette direct vol druk en de tegenstanders wisten hier duidelijk geen raad mee. Zo was het in de eerste paar minuten al direct de keeper van de ploeg uit Ede die een aantal malen moest optreden. Maar na deze kansen was het toch in de 3e minuut al raak! Nick werd door Damien mooi weggestuurd en kon alleen op de goal af. Nick wist echter niet te scoren, aangezien hij recht op de keeper schoot. De keeper kon de bal niet onder controle krijgen en de bal stuiterde terug het veld in, recht in de voeten van de meegelopen Artur. Die bleef rustig en scoorde wel de 0-1. Ondanks mooi en verzorgd voetbal van Liendense kant werd er niet meer gescoord in het eerste kwart.

Het tweede kwart leek BlauwGeel wakker te zijn geworden en was Lienden een beetje het spoor bijster. Dankzij wederom een fenomenaal keepende Joachim en de kruising bleef het echter lang 0-1 en mocht Lienden niet klagen dat de tegenstander niet scoorde. Sterker nog, in de laatste minuut van dit kwart was het een van de spaarzame uitbraken van Lienden waarbij Artur diverse malen goed stoorde en door goed door te zetten kreeg hij de bal bij Alex. Die bleef rustig, kapte zijn man uit en scoorde de 0-2 in de korte hoek. Direct hierna was het rust.

In het 3e kwart leek de orde weer wat hersteld, want Lienden combineerde er weer lustig op los. De 0-3 was het breekpunt in de wedstrijd. De bal leek over de achterlijn te gaan, maar een uiterste krachtsinspanning van Damien voorkwam dit. Hij hield de bal binnen en legde mooi terug naar Justin, die bekeken binnenschoot. De verdediger van de BlauwGeel was het er niet mee eens en ging met de scheids in discussie. Aangezien hij dit de rest van de wedstrijd ook deed en een van de betere spelers was van hen was er verder weinig meer te duchten van BlauwGeel en kon Lienden de wedstrijd rustig uit spelen.

De keeper van voorkwam echter een aantal doelpunten. Brinkie, die de hele nacht had doorgehaald, kon net te weinig kracht achter zijn schot zetten om te scoren en ook Rens waagde een poging van afstand, maar die bal ging net voorlangs.

Ook het laatste kwart kwam BlauwGeel niet verder dan een schot op de paal en ballen wegwerken vanaf hun eigen doel, waardoor Lienden met speels gemak de wedstrijd uitspeelde. Een uitblinkende Daan Verkerk speelde samen met Rick en sterke partij en konden van achteruit Nick in staat stellen om een mooie voorzet op Justin te geven, die de 0-4 binnenschoot. Met nog 3 minuten te spelen was het Artur die de eindstand bepaalde op 0-5 en zodoende werd er een mooi resultaat behaald voor de bekerkraker van a.s. zaterdag.

FC Lienden JO11-01 neemt het dan om 10uur in Tolkamer op tegen SJO Rijnland voor de halve finales van de KNVB-beker. Wij wensen de jongens veel succes en vooral plezier voor deze toch speciale wedstrijd!