Scheidsrechter

Breus van Dee

Accommodatie

Onbekend

Na de recente nederlagen heeft Lienden JO11-1 het seizoen afgesloten met een verdiende overwinning op SDOO JO11-1. Dit betekent dat onze jongens achter Bennekom op een prachtige 2e plaats zijn geëindigd in de competitie. Een zeer verdienstelijk resultaat voor de mannen van Sander van Meurs en Charles van Verseveld.

Het was al snel raak. Onze jongens hadden de harde woorden van vorige week goed in zich opgenomen en direct werd er vol druk gezet op onze tegenstanders en dit resulteerde als snel in kansen.

Een afgevallen bal kwam voor de voeten van Nick en die scoorde in de 3e minuut al de 1-0.
De druk bleef en SDOO kwam er in het eerste kwart niet aan te pas.
De keeper van SDOO was echter in een bloedvorm en pakte de ene na de andere schot op doel en daardoor bleef de marge slechts 1 doelpunt.

Een klein misverstand achterin zorgde zelfs voor de gelijkmaker, de eerste keer dat SDOO over de middellijn kwam met een bal was het direct raak en 2 minuten voor het 1e rustmoment was daar de 1-1. Dit leidde tot wat onzekerheid en direct na de aftrap kwam er wederom een levensgrote kans voor SDOO, maar op weergaloze wijze dook Joachim de bal met 1 hand uit het doel. Een werkelijk schitterende, maar zeker ook belangrijke redding van onze vaste sluitpost.

Onze jongens gaven na rust niet op en onder aanvoering van Rick, Rens en Daan Verkerk die allemaal een puike wedstrijd speelden werden er weer mooie aanvallen opgezet en kwamen er weer wat kansjes voor Alex, Artur en Justin. Maar wederom was de uitstekend spelende keeper van SDOO niet meewerkend in het opvoeren van de score.
Hierna was er een tactische wijziging van onze trainers, want Justin werd achterin geposteerd, waar hij het erg goed deed en Daan Verkerk en Brinkie werden iets vooruit geschoven waardoor er weer wat meer grip op het middenveld ontstond en de druk naar voren kon worden gezet!

Dit leidde tot enkele prachtige aanvallen over links via Nick, over rechts via Alex door het midden voor de onvermoeibare Daan Verkerk.
De voorsprong kwam dan ook op een gunstig moment. 2 minuten voor het 2e rustmoment was het Nick die de bal op het midden naar Daan Verkerk speelde, die kapte 2 man uit en gaf de bal door het midden naar Artur die de bal prachtig in de bovenhoek schoot! 2-1!

In het laatste kwart had onze tegenstander de handdoek in de ring gegooid en kwam er niet meer uit. Lienden hield het echter spannend door niet te scoren, maar hieraan maakte, wie anders dan Artur een eind. Hij kon alleen op de keeper af en scoorde beheerst de bevrijdende treffer en stelde hiermee de winst veilig.

Enkele minuten later floot de goed leidende scheidsrechter van dienst, de heer Breus van Dee, voor het einde van de wedstrijd. Na de wedstrijd gaf hij aan dat hij stopt met fluiten en hiermee eindigt een zeer imposante en lange carriere van Breus als scheidsrechter. Namens JO11 willen wij hem hiermee ook erg bedanken en wensen wij hem en zijn familie alle steun toe die zij kunnen gebruiken!

Op 15 Juni zal dit team nog het EB-toernooi spelen bij Theole in Tiel en dan zal de zomerstop zich aandienen.