Lienden JO11-01 bereikt halve finale KNVB-beker na zinderende wedstrijd

Artur Paszek (schot)

Groep 3 SR 2

30 maart 2019 8:30

Dani van Dee

Het is de jongens van FC Lienden JO11-01 gelukt om door te dringen tot de halve finales van de KNVB-beker. In een zeer spannende en gelijk opgaande wedstrijd trokken onze jongens uiteindelijk aan het langste eind!

Dat de wedstrijd van vandaag lastig zou worden was vooraf al bekend. De tegenstander, Eendracht ’30 uit Mook, had namelijk al 1,5 seizoen geen wedstrijd meer verloren. Vooraf was de spanning al erg voelbaar bij onze jongens, maar ook onze tegenstanders leken daar vandaag last van te hebben.

Na een mooie opkomst werd de wedstrijd in gang gezet door Dani van Dee, de goed leidende scheids van vandaag! De spanning bleek nog goed in de benen te zitten, want veel ballen die normaal rustig werden aangenomen sprongen van de voet af en passes over 3 meter werden naast de man gespeeld, gelukkig hadden onze tegenstanders daar ook nog last van waardoor er een erg rommelige openingsfase ontstond.

Die rommelige fase kwam tot een einde in de 5e minuut. Eendracht kwam er op rechts goed uit en de rechtsbuiten loste een strak schot op goal. De meesten hadden hem al geteld, maar het was natuurlijk Joachim die met een uiterste krachtsinspanning de bal uit de hoek wist te tikken. Omdat het schot zo hard was, kreeg hij de bal net niet goed onder controle en de spits was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te werken! Een kleine domper zou je denken, echter bleek dit het signaal om de zenuwen te laten varen en het startschot van een werkelijk schitterend duel!

Lienden begon nu makkelijker te combineren en op rechts kwam Brinkie er een aantal malen goed door terwijl op links Nick regelmatig zijn tegenstander zijn hielen liet zien. Een aantal mooie voorzetten konden echter net niet door Justin en Artur worden binnen gewerkt. En omdat de keeper van de tegenstander een aantal prachtige reddingen had, waaronder een mooi schot van Nick welke op de paal werd gewerkt, bleven we lang tegen een achterstand aan kijken.

Eendracht was druk met verdedigen, maar enkele slimme spitsen lopen die er regelmatig snel uitkwamen. Gelukkig was vandaag Daan Verkerk weer onpasseerbaar en via het midden werden de aanvallen door Damien en Rick onschadelijk gemaakt. Net voor het eerste rustmoment kon er nog wel even opgelucht ademgehaald worden toen de bal net voorlangs het doel van Joachim werd geschoten.

In het tweede kwart was het spelbeeld weer hetzelfde, Lienden speelde goed rond op zoek naar de opening en Eendracht kwam er soms met mooi voetbal ook snel uit. Een voorzet van links van Nick over de keeper werd op een haar na gemist door zowel Artur als Alex, maar verder hadden beide verdedigingen de boel netjes op orde, waardoor het tot de rust 0-1 bleef.

Sander en Charles wisten de jongens goed op te peppen aangezien we het betere van het spel hadden en namen in de tweede helft ook wat meer risico om toch een goal te forceren. De goed spelende Rens en Rick werden als 2 mans verdediging met daarvoor Damien als inschuivende middenvelder geposteerd, waardoor er nog meer druk op de tegenstander kwam te staan. Dit hield natuurlijk wel in dat er wat meer risico was bij balverlies, maar dit werd zeer gedisciplineerd opgevangen door onze verdedigers.

Alex en Nick konden nu wat vaker op rechts en links bereikt worden en Nick was weer vaak zijn tegenstander te snel af. In de 3e minuut na rust was het dan ook raak! Nick kreeg de bal mooi aangespeeld van Justin en schoot ineens op de goal. De keeper had de bal er nog met moeite uit, maar de duwde de bal in de voeten van Alex, die zich geen moment bedacht en in de korte hoek scoorde! 1-1.

Ook hierna bleven onze jongens met veel pressie spelen en dit leidde tot een prachtige treffer. Brinkie speelde de bal richting de linker cornervlag en Nick was daar als de kippen bij. Aangezien ook de keeper richting de bal was gekomen om deze weg te schieten was het doel leeg. Nick lobde de bal vanuit een haast onmogelijke hoek in de goal en kreeg het publiek op de banken. Het harde werken was beloond!

Echter leidde de feestvreugde tot een kleine onoplettendheid, want direct na de aftrap was het de goed spelende spits van Eendracht die door de verdediging soleerde en de bal rustig in de verre hoek wist te leggen. Zo was het 20 seconden na de voorsprong al weer gelijk!

De wedstrijd werd nu ook wat feller en Rick moest een keer aan de noodrem trekken, wat een nuttige overtreding bleek te zijn. Ook werd Brinkie behoorlijk onderuit gehaald, door de tegenstander die geen kwaad in de zin had, maar net iets te laat was. Ondanks dat bleef het een zeer sportieve wedstrijd en werd het met handen schudden afgedaan!

Het laatste kwart brak nu aan en hierin zou men uitmaken wie de halve finalist zou gaan worden! Van goed voetbal was er steeds minder sprake, maar de spanning maakte erg veel goed. Met veel toeschouwers die waren toegestroomd langs het veld werd de sfeer ook steeds mooier!

5 minuten na de hervatting werd Alex hard op zijn enkel getrapt en kreeg Lienden een vrije trap. Rick had de vorige wedstrijd op exact dezelfde plek een vrije trap schitterend binnengewerkt, helaas was zijn vader daar niet bij, dus gaf Rick direct aan dat hij de bal wilde nemen. Wat er volgde was een kopie van het doelpunt tegen Otterlo, Rick nam de bal van 20m in een keer op het doel. Aangezien de laagstaande zon voor de keeper een behoorlijk probleem was leek dit een goede oplossing! Wederom vloog de bal in de kruising en werd er uitbundig feest gevierd!

Met nog 10 minuten te spelen kwamen de zenuwen weer wat terug , maar Damien en Rens speelden geweldig en ruimden achterin alles op! Na enkele hachelijke momenten voor beide goals kwam de bal uit de kluts in de voeten van Justin en vervolgens bij Artur terecht en die deed waar hij zo goed in is, rustig blijven en beheerst de 4-2 in de korte hoek scoren. Het feest werd ook met de wisselspelers al gevierd, maar met nog 4 minuten op de klok was het nog niet gedaan!

In een alles-of-niets poging om nog iets te forceren speelde Eendracht volop de aanval en werden er nog 2 mooie kansen om zeep geholpen en 1 door Joachim uit de goal gewerkt! In de laatste minuut was het echter toch nog raak! Na een vlotte aanval werd de bal in de verre hoek gewerkt. 4-3!  De scheids die door velen werd gemaand dat het tijd was gaf terecht aan dat er nog 1 minuut extra tijd was en dit leidde tot angstige momenten.

De laatste aanval werd echter keihard over de zijlijn gewerkt door Damien en nu floot de scheids voor het einde van de wedstrijd!

Een waar volksfeest barstte los op het veld en iedereen vloog elkaar in de armen. Wat een prachtig teamresultaat! De halve finales zijn bereikt! Veel meer dan verwacht werd, maar niet minder mooi!