Lienden JO11-1 strandt in halve finale KNVB-beker

5 - 2

Lienden JO11-1

Groep 3 SR 2

20 april 2019 10:00

Het is FC Lienden JO11-1 niet gelukt om zich te plaatsen voor de finales van de KNVB-beker. Na een lange rit richting Tolkamer kwamen onze jongens er zeker in de eerste helft niet aan te pas.

Direct na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat het vandaag een zeer lastige opgave zou worden om de wedstrijd te winnen. Constant werden onze jongens onder grote druk gezet en met soms prachtig voetbal kregen we af en toe enkele hoeken van het veld te zien. Gek genoeg leidde het echter niet tot echt grote kansen omdat Daan Verkerk de boel achterin op orde had en Joachim de ballen die er dan door kwamen op zijn beurt onschadelijk maakte.

Zo was het zelfs Lienden die de eerste goalkans kreeg. Een bal op de paal na een schot van Artur, kwam in de voeten  van Brinkie terecht en die schoot uit een lastige hoek rakelings over. Het duurde tot de laatste minuten van het eerste kwart, maar toen scoorde onze tegenstander binnen 2 minuten ook 2 goals. Een behoorlijke domper natuurlijk, maar nog niet onoverkomelijk.

In het tweede kwart werd de druk nog wat opgevoerd en dit leverde wat meer kansen op die maar ternauwernood gemist werden. Joachim toonde zijn klasse andermaal en behoedde zijn team voor een grotere achterstand. Zelf kon Lienden er maar erg weinig tegenover stellen en zo leek het met 2-0 de rust in te gaan. Maar in het tweede kwart gebeurde jammer genoeg hetzelfde wat er in het eerste kwart gebeurde en dat was dat SJO Rijnland weer 2 keer wist te scoren in de laatste minuten. Door wat slordigheden kon de bal vrij makkelijk worden opgepikt door de tegenstander en liep men tot twee keer toe op Joachim af die kansloos werd gelaten. Zo was het 4-0 met de rust en leek de wedstrijd gespeeld.

Na een rustpauze van 15 minuten wegens de warmte werd Damien wat meer naar voren opgesteld om onder de druk vandaan te komen. Dit leverde inderdaad wel wat meer kansen op, maar wellicht kwam dit ook omdat de tegenstander al met hun hoofd bij de finale zat. Wederom in de laatste minuut van het kwart scoorde Rijnland na een uitbraak in de lange hoek de 5-0.

In het laatste kwart kwam bij onze jongens nog even een klein sprankje hoop terug toe binnen 1 minuut Artur na een corner van Nick een prachtig doelpunt binnenkopte en Nick direct na de aftrap de 5-2 binnen wist te werken, maar dat waren de laatste wapenfeiten en zo eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning voor Rijnland.

Ondanks deze nederlaag hebben onze jongens natuurlijk een schitterende prestatie geleverd door zo ver te komen en dit kan zeker meegenomen worden als een prachtige ervaring voor de toekomst!