0 - 2

Mannen zondag, 1, Topklasse Zon

22 september 2013 14:30

Ruperti, C.

Be Quick 1887 heeft de thuiswedstrijd tegen FC Lienden met 2-0 verloren. Door de nederlaag zakt Be Quick naar de laatste plaats in de zondag Topklasse.  Ruim 300 toeschouwers zagen het duel op stadion Esserberg.

1e helft

Be Quick was in de eerste helft de sterkere ploeg. Al in de eerste minuut kopt Rob van der Ley over het doel van Lienden. Ruim tien minuut later kreeg Petrit Hoxhaj dé kans op de openingstreffer. De Be Quick-speler komt alleen voor doelman Schimmel, maar het schot wat volgde werd knap gered. Vlak daarna schiet Hoxhaj de bal net over het doel van FC Lienden.

Ondanks dat FC Lienden in de eerste helft de zwakkere ploeg is, scoren ze vlak voor rust de openingstreffer. Erik van Eem passeert doelman Snijders met een schot net buiten het strafschopgebied. 0-1 FC Lienden. Voor de Gelderse club is het de eerste doelpunt van het seizoen.

2e helft

De bezoekers worden in de tweede helft sterker en krijgen meer kansen. Erik van Eem is enkele malen gevaarlijk voor het doel van Be Quick. Meteen na rust schiet de aanvaller de bal net voor het doel van Snijders langs.

De ploeg van Mischa Visser creëert weinig kansen in de tweede helft. De bezoekende ploeg zorgt voor de meeste dreiging. Met name op aanvaller Rafael Uiterloo krijgt de Be Quick verdediging weinig grip. Hij scoort dan ook in de 64e minuut de 2-0. Met een prachtige schot kromt hij de bal langs de Be Quick-doelman.

In de 65e minuut lijkt het dat Be Quick alsnog wat kan terug doen. Bryan Inge scoort, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt af wegens buitenspel.

FC Lienden is in de tweede helft duidelijk de betere partij. De thuisploeg krijgt weinig kansen en leidt slordig balverlies.  De bezoekers krijgen meer kansen, maar verzuimen de score uit te breiden.

Be Quick 1887 is nu hekkensluiter in de Topklasse met 2 punten uit vijf wedstrijden. De Groningers wachten nog steeds op de eerste overwinning in de Topklasse.