Mohamed Echahbouni bezorgt SVW eerste nederlaag.

SVW 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

5 oktober 2013 15:15

Kuijntjes, W.H.

LIENDEN - Tegen FC Lienden, dat al sinds 29 september 2012 ongeslagen is in competitieverband, liep SVW tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Zeker geen schande tegen de sterke en technisch vaardige thuisploeg, die op het eigen kunstgras prima uit de voeten kan en SVW grote delen van de wedstrijd de wil oplegde. Bovendien beschikt de thuisclub over fenomeen Mohamed Echahbouni in de spits, die maar liefst drie goals maakte en onbetwist topschutter is in de 2e klasse F.

De eerste mogelijkheid was nog voor de streepjes. Een voorzet vanaf links werd op een paar meter van de goal gemist door Johnny Wijnbelt. Een minuut later bekroonde de behendige Mohammed Bouraarassi een individuele actie bijna met een goal, maar zag zijn snel dalende schot op de lat ploffen.

SVW stond veelvuldig onder druk in de eerste helft en beperkte zich vooral tot tegenhouden en overleven. Net als het duel op een 0-0 ruststand afstevende, liet Mohamed Echahbouni zich plots zien. Hij omzeilde de buitenspelval en keeper Aljan Dekker, om zo de openingsgoal te scoren, 1-0.

Vlak na rust deelde de lepe spits de tweede tik al uit. In de 47e minuut legde Abid el Idrissi de bal panklaar op het hoofd van Mohamed Echahbouni, die zijn kopbal naar de verre hoek stuurde, 2-0. Na exact een uur voetbal had SVW pech dat een vrije trap van invaller Nikos Tabas op de paal belandde.

Penalty Na driekwart wedstrijd was Gervan Martis net te laat met ingrijpen binnen de zestien en zag hij de jonge arbiter Kuijntjes de bal op de leggen. Mohamed Echahbouni nam de strafschop, maar Aljan Dekker dook naar de goede hoek en ranselde de bal uit zijn doel. Vlak voor tijd roste Dennis Vroegh de bal van ver buiten de zestien richting doel en zag zijn uithaal doel treffen, 2-1.

Het slotakkoord was echter weer voor de thuisclub. Wie anders dan man van de wedstrijd Mohamed Echahbouni scoorde de 3-1 en gooide zo het duel definitief in het slot.

Volgende week zaterdag kan SVW zich revancheren voor de nederlaag, als sv Meerkerk op bezoek komt in Gorinchem. Aftrap van deze interessante streekderby is om 14.30 uur.

Tekst: Ronald Tukker (SVW)