Invallers bezorgen FC Lienden overwinning op Open Dag

...
Nick Hak (kopbal)
90'

18 augustus 2018 17:00

Het eerste elftal van FC Lienden heeft een passend slot weten te geven aan de jaarlijkse Open Dag. In een prima oefenduel versloeg het zaterdag hoofdklasser DUNO met 3-1.  De doelpunten vielen in de laatste twintig minuten en hier waren een drietal invallers voor verantwoordelijk.

Dit jaar was het Doorwerthse DUNO  te gast bij FC Lienden om als sparringspartner op te treden op de Open Dag.  De wedstrijd tegen de kapitaalkrachtige ploeg van trainer en  oud-FC Wageningen speler Lodewijk de Kruif betekende ook de laatste testcase voor de thuisploeg. Woensdag wacht  Groene Ster in de ontmoeting om de KNVB Beker en zal het team van Hans van der Haar er klaar voor moeten zijn.

DUNO was in de eerste helft een tegenstander waar FC Lienden de handen aan vol had.  De ploeg loopt over van de routine en liet zich geen moment imponeren door de twee klassen hoger spelende gastheer.   Meest opvallende speler aan de zijde van FC Lienden was in de eerste helft rechtsback Jermo Wilsterman die zodra het kon ook aanvallende impulsen teweeg bracht. De Arnhemmer bood in de 25e minuut spits Emile Linkers een prachtige kopkans en niet veel later was zag Wilsterman de keeper redding brengen op zijn eigen inzet.  De gasten uit Doorwerth stonden goed georganiseerd en gaven in het eerste verblijf niet meer kansen weg.   Lienden had alle moeite om een bres te slaan in de door ex-Feijenoordspeler Civard Sprockel geleide defensie.  Steeds vaker verzandde de ploeg in combinaties die te doorzichtig waren en ontbrak er diepgang vanuit het middenveld. Gelegenheidsaanvoerder Frank Wiafe, die afgelopen week zijn contract verlengde,   was bijzonder ijverig maar ook hij bleef vaak veel te lang met de bal lopen .

In de rust werden enkele wissels toegepast. Het spelbeeld bleef redelijk hetzelfde als in de eerste helft.  In de 70e minuut werd de ban dan eindelijk gebroken.  Mo Bendadi krulde een vrije trap weergaloos in de bovenhoek.  Niet veel later was het de eveneens ingevallen Bellahsan die een goede individuele actie afrondde, 2-0.   In de slotfase kwam DUNO nog even terug maar niet lang hierna was het Nick Hak die een corner van Mo Bendadi binnenknikte en hiermee de 3-1 eindstand noteerde.

Woensdag speelt FC Lienden de KNVB Bekerwedstrijd in Heerlen tegen Groene Ster. Aanvang 20:00 uur