2e divisie 2e divisie

3 november 2018 15:30

Robin Hensgens

Opstelling Lienden 1 (zon)

In en tegen Barendrecht heeft FC Lienden met 1-1 gelijkspeeld.  In de eerste helft kwam Barendrecht op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft was het spits Michiel Hemmen die de gelijkmaker produceerde.

Het zijn vaak wat eigenaardige wedstrijden als FC Lienden de degens kruist met BVV Barendrecht. Vorig seizoen werd na een ruime achterstand met rust alsnog met 3-4 gewonnen door de Betuwse blauwhemden.  Vandaag was het ook weer een wedstrijd die menig supporter zich nog wel een tijdje zal kunnen heugen.

In de basisopstelling had Jordi Balk de positie van de geschorste Felomina overgenomen. Verder had trainer/coach van der Haar wat meer accent op het middenveld gelegd door Frank Wiafe daar te posteren met Marlon Versteeg, Mo Bendadi en Milad Intezar.  In het eerste kwartier ging het spel redelijk op en neer. FC Lienden speelde wat secuurder dan in de afgelopen weken. Het duurde tot de 21e minuut voordat de eerste grote kans zich voordeed. Na een pass van Elders wist de Carl Lewis van de Betuwe, Guytho Mijland, zich te ontdoen van zijn opponent en stormde op de doelman van de Rijnmonders af. Helaas mikte Mijland net naast.   Hierna kwam BVV Barendrecht wat meer in het spel voor. Vier minuten na de kans van Mijland  kreeg Anthony Biekman een kans nadat Jan Schimmel een bal losliet, maar de rebound ging net over het Liendense doel heen. Dezelfde Biekman was enkele minuten weer dichtbij een doelpunt, maar nu was Harris Memic attent en kraakte de inzet van de aanvaller van de thuisploeg. Na de eerste redelijke fase van FC Lienden werd het na een half uur voetballen toch wat onrustiger en dat ging ten koste van de zuiverheid in de passing. Te vaak werd daarna ook weer de lange bal gehanteerd. Tien minuten voor de verplichte pauze was Marlon Versteeg dicht bij de 0-1. Na een mooie counter kreeg hij de bal van Michiel Hemmen aangespeeld maar mikte vervolgens net niet zuiver genoeg. De bal beroerde de bovenkant van de lat en daarmee leken de ploegen tot de rust in evenwicht te blijven.  Na een rush van ex-FC Lienden verdediger Emilio mocht catwalk-model Donny Navaja Sanchezde thuisploeg op voorsprong brengen. Ondanks het redelijke spel en het overwicht in balbezit keek FC Lienden tegen een achterstand aan na 45 minuten.

Barendrecht leek na de thee door te zetten. Twee minuten na de hervatting werd de erg matig spelende Wiafe afgetroefd door Danny Monster die vervolgens zijn uithaal in het zijnet zag belanden. De wedstrijd kwam enkele minuten later op zijn kop te staan toen Samsey rood kreeg na een charge op aanvoerder Intezar.  Arbiter Hensgens kende geen enkele twijfel en zond de verdediger naar de kleedkamer.  De bank van Lienden reageerde hierna door het inbrengen van een derde aanvaller. Maurits de Baar kwam in de plaats van Versteeg. FC Lienden wist te weinig raad met de overtal situatie en ontbeerde iedere vorm van creativiteit op het middenveld.   Barendrecht bleef gemakkelijk overeind maar moest behoorlijk slikken toen het een tweede directe rode kaart incasseerde.  Dost werd na natrappen op Bendadi volledig terecht weggestuurd en FC Lienden mocht het ruim 25 minuten opnemen tegen een negental van de thuisploeg.  De 1-1 volgde zes minuten na de tweede rode kaart. Een afgemeten voorzet van De Baar bereikte Hemmen die wel raad wist met deze kans en de bal prachtig inkopte. Lienden voerde nog twee aanvallende wissels door, maar die probeerden het tij volledig in hun ééntje te keren in plaats van de overtal situatie uit te spelen. Hemmen kreeg nog 1 kans maar hierop redde de doelman vakkundig. Na 94 minuten blies de Limburgse arbiter af en had FC Lienden een uitgelezen kans laten liggen om de drie punten mee te nemen naar huis.

Waar de thuisclub rood kleurde van de kaarten, kleurden de gasten rood van het schaamrood.  Volgend weekend is er geen competitie. Over twee weken ontvangt Lienden het hooggeklasseerde Jong Sparta. In de weken daarna wachten er ook louter topteams uit de Tweede Divisie. In de tussentijd speelt de hoofdmacht enkele oefenwedstrijden.  Raadpleeg hiervoor de website.