1 - 2

2e divisie 2e divisie

23 februari 2019 15:30

Martijn Vos

Een mooie en terechte overwinning voor FC Lienden op bezoek in Rotterdam. Na een 1-1 ruststand besliste invaller Jesse van Baal het duel in de slotfase.

FC Lienden startte sterk in Rotterdam. Met goed verzorgd positiespel en een evengoede passing werden de jonge Kasteelheren teruggedrongen. Na een terechte afgekeurde goal van Versteeg was het volledig tegen de verhouding in dat Sparta op voorsprong kwam. Een voorzet verdween in de verre hoek achter de goed keepende Jonkerman.

Lienden liet zien veerkrachtig te zijn en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel al snel. Versteeg bracht de ploegen op gelijke hoogte. Daarna verzuimden de Betuwse blauwen om op voorsprong te komen en het goede spel met een treffer te bekronen. Mijland en Versteeg waren heel dichtbij.

In de tweede helft waren de ploegen iets meer in balans. Bij FC Lienden kwam met nog een kwartier op de klok Jesse van Baal binnen de lijnen. De spits had maar 3 minuten nodig om de voorsprong van Lienden binnen te knikken. In de slotfase hield Tom Jonkerman met 2 geweldige reddingen de 3 punten binnen boord.

Als FC Lienden in staat is op deze wedstrijd voort te borduren zullen nog vele punten volgen. Volgende week is er geen competitieduel voor FC Lienden.  In de week daarna staat de thuiswedstrijd tegen Barendrecht op het programma.