6 oktober 2018 14:30

Jannick van der Laan

Opstelling Lienden 1 (zon)

FC Lienden heeft een punt overgehouden aan de confrontatie op de blauwe zijde van sportpark Panhuis in Veenendaal.  Voor FC Lienden waren Milad Intezar en Michiel Hemmen trefzeker. Daarmee beëindigt de ploeg de  negatieve spiraal van de laatste weken.

Op een zonovergoten thuishaven van GVVV mocht FC Lienden aanvankelijk het balbezit hebben van de thuisclub. Net als een week eerder tegen Scheveningen wist de blauw-witte brigade, vandaag overigens getooid in het geel-zwarte uittenue,  erg weinig te doen met het gegunde balbezit.  De ploeg van Niek Oosterlee koos er in eerste instantie voor om reactief te voetballen en dus proberen toe te slaan na balverlies aan de Liendense zijde.  Lang hoefde de aanwezige supporters niet op een eerste goal te wachten. Na een mooi hakballetje van De Graaf wist GVVV aanvoerder Roy Terschegget de bal weergaloos achter de kansloze doelman Jan Schimmel te plaatsen.  Na deze openingstreffer was ex-FC Lienden speler Touafik Adnane in de eerste helft nog twee keer dichtbij een verdubbeling van de score. De lat en doelman Schimmel stonden hierbij in de weg. Van FC Lienden zijde was de eerste helft erg zwak. De voorwaartsen wisten vrijwel geen enkele bal vast te houden en er was zeer vaak slordig balverlies. De accuratesse in de passing liet zeer te wensen over.

Hoe anders was het in de tweede helft.  Trainer/coach Hans van der Haar wisselde twee aanvallende krachten en bracht Michiel Hemmen en Osama Ben Kaddour binnen de lijnen.  Lienden kreeg hiermee het gewenste aanspeelpunt. Wie de eerste helft niet had gezien had nauwelijks kunnen geloven dat deze eerste 45 minuten een regelrechte tranentrekker van Liendense zijde was geweest.  Door de inbreng van met name Michiel Hemmen  wist vooral linksbuiten Guytho Mijland te profiteren.  De rappe vleugelflitser werd een ware plaag voor de Veenendalers. Na een goede combinatie met Mo Bendadi werd Mijland binnen de beruchte lijnen gevloerd en mocht aanvoerder Intezar de penalty verzilveren.  GVVV kwam er na deze gelijkmaker nauwelijks meer aan te pas. In de 59e minuut mikte Mijland net over na goed voorbereidend werk van Marlon Versteeg.  Niet lang na deze gemiste kans ging GVVV op het middenveld in de fout, waarna Hemmen op doelman Jansen af mocht. De routinier omspeelde de Veenendaalse doelman en wist koelbloedig af te ronden.  Lienden bleef sterker, zeker nadat aan de thuiszijde een van de beste middenvelders ( Roy Terschegget ) van deze klasse het veld moest ruimen. Met nog tien minuten op de klok werd aanvallende middenvelder Versteeg vervangen door Jordi Balk die net voor de verdediging geposteerd werd. De Betuwnaren wisten ondanks deze wissel de volle buit niet binnen te slepen. Kenny Elders hield zijn tegenstander even kort vast en arbiter Van der Laan wees, op aangeven van zijn assistent, naar de elfmeterstip. Doelman Schimmel was vervolgens kansloos op de goed genomen strafschop. FC Lienden kreeg nog een grote kans om de drie punten mee te nemen naar de andere kant van de Rijn toen Jermo Wilsterman na een vrije trap van Bendadi rakelings tegendraads naast kopte.  Vooraf had men in het Liendense kamp wellicht voor een punt getekend, achteraf zat er meer in na deze wedstrijd met twee gezichten.

Volgende week zaterdag wordt het hooggenoteerde Rijnsburgse Boys op sportpark De Abdijhof verwelkomd.  Aanvang 15:30 uur.

De formatie van trainer/coach Van der Haar zal moeten voortborduren op de goede tweede helft in Veenendaal, dan is zeker een verrassing mogelijk tegen de Bollenstreek bewoners.