2e divisie 2e divisie

9 maart 2019 15:30

S. (Sander) de Brito Roque

Meer foto's van Wim Brouwers

Op een windering sportpark De Abdijhof wist Lienden de punten te pakken tegen concurrent bvv Barendrecht. Alle goals vielen in de tweede helft. Uiterloo en Versteeg waren de goalgetters voor de Betuwse blauwhemden.

FC Lienden deed goede zaken deze middag. Hoewel het lastig was om goed voetbal te spelen  wist de Liendenaren met name in de tweede helft toch voor een boeiend schouwspel te zorgen. In de eerste helft speelde de Lienden met de straffe wind tegen. Opponent Barendrecht had een paar kleine kansjes met het windvoordeel, maar een prima redding van Jonkerman en een geweldig defensief optreden van Felomina  zorgden ervoor dat de rust met 0-0 werd aangebroken.

Na rust waren de kansen vooral voor de thuisclub die veel beter omging met de weersomstandigheden. De eerste grote kans was voor captain Intezar die na een actie van Versteeg  een poging mocht wagen.  Een nog veel grotere kans kreeg Marlon Versteeg zelf na een voorzet van links. Hij nam de bal direct na de stuit met binnenkant voet... maar wist de Barendrechtse doelman hiermee niet te verschalken.

Nadat de goallie van de gasten vervangen moest worden zette Lienden in de laatste 20 minuten nog meer druk. Dit resulteerde in een openingsgoal van Rafael Uiterloo . Niet veel later verdubbelde Versteeg met een volley de score. De assist kwam van Gytho Mijland.  Barendrecht kwam door een goal van Mourits nog op het wedstrijdformulier. De uitstekend leidende De Brito Roque floot na 3 minuten blessuretijd af.

Door de overwinning stijgt FC Lienden 1 positie. Volgende week zondag is de uitwedstrijd in Arnhem tegen Jong Vitesse op Papendal.