2e divisie 2e divisie

9 december 2018 14:30

Lorenzo Cairo

Opstelling

In de laatste thuiswedstrijd van 2018 is het FC Lienden niet gelukt om AFC te verschalken. De Amsterdammers speelden zich gemakkelijk naar een 0-3 overwinning.

Een ongewijzigde basiself van FC Lienden trad aan tegen de trotse Amsterdamse koploper AFC. De  ploeg van de Amsterdamse Zuidas staat fier bovenaan en liet deze middag ook zien over een erg sterke selectie te beschikken.  In het eerste deel van de wedstrijd was de koploper al de bovenliggende partij. Een prachtige kopbal van spits Teijsse leverde in de twaalfde minuut het eerste gevaar op.  FC Lienden kon hier weinig tegenover stellen en zag in de 22e minuut Guytho Mijland weggestuurd worden door arbiter Cairo.   Voor de thuisploeg leek dit een mokerslag want niet veel later wist topspits Railly Ignacio de 0-1 te produceren.  Niet veel later werd het door dezelfde speler ook 0-2 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

In de tweede helft voerde trainer/coach Van der Haar enkele wissels door en vooral Bellahsan bracht nieuw elan in de aangeslagen thuisploeg. Een kwartier lang was er enige druk op de Amsterdamse goal. Het doelpunt viel echter aan de andere kant toen Ignacio zijn derde van de middag achter doelman Schimmel schoot.  Het geloof ebde daarna wel weg bij de Liendenaren die deze middag niet slecht speelden en volop streden voor een resultaat. Het mocht echter niet zo zijn en dat is tegen deze topformatie uit de hoofdstad ook geen enkele schande.

Zaak wordt het nu om de rug te rechten voor het laatste duel van 2018 uit in Maassluis. Daarna volgt een korte winterstop en vervolgens speelt Lienden een cruciaal duel tegen VVSB.  Wellicht zal FC Lienden zich in de winterstop op de transfermarkt gaan roeren om de selectie van een kwaliteitsinjectie te voorzien. Voor klassebehoud is dit absoluut een noodzaak.