17 november 2018 15:30

Luca Cantineau

Opstelling

Meer foto's: Joop Kappert

De thuiswedstrijd tegen een jeugdig Jong Sparta resulteerde in een historische 1-7 nederlaag. In eigen huis met zulke grote cijfers verliezen zal niet veel vaker voorgekomen zijn bij FC Lienden. Behalve 7 tegendoelpunten werden nqqsaaaqog eens 7 gele kaarten geïncasseerd waardoor sprake werd van een trieste dag werd voor FC Lienden. De formatie van trainer Hans van de Haar staat na 12 wedstrijden op de 16e plek in de tweede divisie wat een nacompetitieplek is.

Jong Sparta trad met een zeer jeugdige formatie aan deze zaterdag. In de basis stonden maar liefst 6 spelers van 18 jaar of jonger. De Rotterdamse ploeg had dan ook geen grote verwachtingen van deze wedstrijd ondanks dat al 7 wedstrijden op rij niet verloren was. FC Lienden rook, kijkend naar de formatie waarmee de tegenstander aantrad, kansen. Het liep echter op een grote desillusie uit en de ploeg blameerde zich in alle opzichten.

FC Lienden trad aan zonder aanvoerder Milad Intezar die ontbrak wegens interlandverplichtingen. Ook centrumspits Michiel Hemmen was niet van de partij wegens een blessure. Trainer Hans van de Haar had verdediger Shuremy Felomina in de spits geposteerd wat niet bepaald goed zou uitpakken. Basisplaatsen waren weggelegd voor de op het middenveld geposteerde Justin de Vos en voor vleugelaanvaller Maurits de Baar. Vanaf het begin toonden de jongelingen van Sparta de kracht van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Onbevangen, met een uitgekiende speelwijze en met snelle, behendige spelers werd FC Lienden tegemoet getreden. Daarbij werden de gasten in het zadel geholpen door geklungel aan FC Lienden zijde. Binnen een half uur werd tegen een 0-4 achterstand aangekeken. In de 5e minuut ging doelman Jan Schimmel opzichtig in de fout en was het al raak. Een niet onhoudbare vrije bal in de 20e minuut betekende 0-2 en bij de 0-3 en 0-4 van Jong Sparta werd aan Liendense zijde open huis gehouden. FC Lienden zelf kwam niet aan voetballen toe. Het spel was onrustig, slordig en veelal waren de Spartanen de FC Lienden spelers te snel af. Iedere lijn in het spel ontbrak en in aanvallend opzicht bleek de ploeg machteloos. Het eerste serieuze schot op het doel van Jong Sparta viel in de 41e minuut te noteren. Een doelpoging die een eenvoudige prooi voor de Jong Sparta goalie werd.

Na rust maakte bij FC Lienden Marlon Versteeg zijn opwachting in de ploeg. Voetballend zag het er zeker de eerste 20 minuten van de tweede helft beter uit en er ontstonden wat scoringsmogelijkheden. Met een treffer van Frank Wiafe in de 58e minuut werd in ieder geval de eer gered. De opleving aan Liendense kant zakte vervolgens weer weg en Jong Sparta kreeg de nodige ruimte waar de jonge Rotterdamse ploeg goed gebruik van maakte. In de laatste 20 minuten van deze teleurstellende wedstrijd vergrootten de kasteelbewoners de voorsprong eenvoudig door nog drie keer te scoren. En zo stond na 90 minuten de blamerende uitslag van 1-7 op het scorebord. Zeven tegentreffers, het vertoonde spel en een groot aantal gele kaarten zullen de staf stof tot nadenken geven. Veel tijd om de wonden te helen na deze wanprestatie is er niet want komende zaterdag komt vv Katwijk, de kampioen van het afgelopen seizoen, op bezoek op sportpark de Abdijhof. Gelijkertijd is dit wel weer een mooie gelegenheid om het collectief falen in de wedstrijd tegen Jong Sparta recht te zetten. Frank Wiafe zal komende zaterdag na zijn vijfde gele kaart van dit seizoen in ieder geval moeten toekijken.