2e divisie 2e divisie

24 november 2018 15:30

Wim Bronsvoort

Opstelling

In de thuiswedstrijd tegen vv Katwijk kwam FC Lienden op een 1-0 voorsprong.  Maurits de Baar was trefzeker. De gasten waren veel sterker en wisten nog voor de pauze het verschil in doelpunten uit te drukken.

Tegen de kampioen van vorig seizoen had de aangeslagen Betuwse brigade weinig in te brengen.  Van meet af aan was de titelhouder heer en meester en drong FC Lienden volledig terug op eigen helft. Op zich was dit een prima “gevechtshouding” voor FC Lienden  zodat er in de omschakeling gecounterd kon worden met de snelle De Baar en Mijland.  Katwijk drukte een kwartier lang en zag vervolgens FC Lienden op 1-0 komen na een mooie aanval waarbij de reeds genoemden Mijland en De Baar een hoofdrol vertolkten. Laatstgenoemde kreeg de pass van Mijland op maat aangemeten, verlengde de bal met zijn hoofd en wist daarna koelbloedig de score te openen.  Katwijk was geenszins uit het veld geslagen in ging door met het offensief. Toch had FC Lienden zomaar op 2-0 kunnen komen uit één van de sporadische uitvallen.  De beste spits van de Tweede Divisie was deze dag ook te bewonderen op De Abdijhof. Na een periode van blessureleed startte  Marciano Mengerink in Lienden in de basis en liet zien waarom het een begeerde spits is. Eerst draaide hij handig weg bij Memic die de Katwijkse spits licht beroerde. Dit was voldoende voor de zeer ervaren arbiter Bronsvoort om hiervoor een strafschop toe te kennen.  Aanvoerder Susan bracht de ploegen op gelijke hoogte. Enkele minuten na de gelijkmaker was het opnieuw Mengerink die gevaarlijk was en in tweede instantie kon inschieten omdat doelman Schimmel de eerste inzet niet adequaat verwerkte.  Nog was de gifbeker niet leeg voor FC Lienden.   Katwijk profiteerde optimaal van slordig verdedigend werk van Memic en FC Lienden kreeg hierdoor in een tijdsbestek van tien minuten, drie treffers om de oren.

In de tweede helft moest FC Lienden de verdedigende stellingen wat meer verlaten om kans te maken op een resultaat. De wedstrijd werd wat meer open en wonderwel kreeg de thuisclub enkele kansen, maar zichtbaar voor iedereen was het enorme krachtsverschil met de Katwijkers. Geen doelpunten meer in deze tweede helft, wel een zeer opmerkelijke wissel aan Liendense zijde.  In de slotfase werd de grillige aanvaller Bellahsan ingebracht, maar vanwege het kennelijk niet uitvoeren van zijn opdracht werd de publiekslieveling binnen een kwartier voor eigen publiek weer gewisseld.

Het programma voor de komende weken is voor FC Lienden loodzwaar. Volgende week op bezoek tegen een andere grootmacht uit het zaterdagvoetbal, Kozakken Boys en de week daarna thuis tegen de huidige ranglijstaanvoerder AFC.   Dit worden een paar loodzware wedstrijden dus FC Lienden is er bij gebaat dat alle neuzen dezelfde kant op staan.  Een resultaat tegen deze ploegen is te behalen wanneer er compact gespeeld  wordt met een versterkt middenveld en iedereen zijn taak uitvoert en negentig minuten lang de strijd aangaat.